Direktlänk till inlägg 24 april 2008

Onkologen

Av Ingela - 24 april 2008 14:37

Nu börjar jag äntligen få lite klarhet i vad som ska komma att hända. Min knöl är aggressiv, vilket betyder att den växer snabbt. Den har också redan spritt sig ut i lymfan. Inga särskilt roliga besked alltså.


Onkologen jag träffade idag var helt fantastisk. Hon satte sig, helt oombedd, och ritade och skrev medan hon ungefärligt beskrev min behandlingsplan. Jag kommer att få cytostatikakurer, sex stycken med tre veckors mellanrum. Sen blir det ytterligare någon veckas uppehåll och därefter operation. Uppehåll i cirka fyra veckor igen och sedan strålning i fem veckor. Hjälp! Med en stor portion tur och om allt går enligt planerna, kanske kanske kanske jag är färdigbehandlad till min födelsedag! Tjena, hejsan du försteaprilläkaren...


Tidplanen bygger på att min aggressive knöl inte har spritt sig någon annan stans i kroppen. För att kolla det ska jag röntga skelettet, buken och lungorna. Mer osäker väntan blir det, med andra ord. Jag börjar förstå att det är en naturlig del av vardagen för oss med cancer.


En sak till fick jag lära mig idag - man är tvungen att ha en snabb och intensiv inlärningskurva i cancerlandet - och det är att man helst inte ska blanda cytostatikabehandlingar och tandläkarbesök. Öppna hål innebär infektionsrisk och man är extra infektionskänslig under cytokurerna. Och jag som har en trasig tand. Jag får väl försöka fixa en tid och dra ut den så hålet hinner växa igen.


Jag lämnade onkologen med ett recept på penicillin. "Bromsbetten" hade orsakat en rejält ful och ömmande infektion som det gäller att få bukt med innan cytostatikan, när nu den blir...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<<
April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se