Direktlänk till inlägg 23 juni 2008

Lite piggare

Av Ingela - 23 juni 2008 20:12

Efter denna pärs till midsommarhelg börjar livet bli lite ljusare igen. Idag var jag på jobbet hela sex timmar - utan siesta minsann. Och då hade jag ändå varit uppe i ottan och hunnit med en sväng till Radiumhemmet för dagens blodprov innan dess.


Den kassa magen stillades med två Immodium igår och istället belönades jag med ett präktigt illamående. Med min kontaktsköterskas välsignelse tog jag en Primperan, så nu känns det nästan OK. Hon rapporterade också att mina vita var så pass höga att jag inte behöver några fler Neupogensprutor. Skönt. Den här omgången har jag varit rejält nojig för att ta själva sprutan. Jag hade läst lite för noga på bipacksedeln och deras instruktioner skilde sig rätt rejält från dom jag fick av sköterskan på Radiumhemmet... Nu fick jag en chans att räta ut en del frågetecken, så förhoppningsvis ska inte sprutorna vara något problem nästa gång.


Det där med blodprov är förresten en av dom stora nojorna. Jag är svårstucken i vanliga fall och brukar alltid få präktiga blåmärken men nu springer ådrorna och gömmer sig så fort jag sätter mig på 59:ans buss. Minst fyra blodprov är det som gäller på en treveckorsperiod och hittills har det rört sig om betydligt fler. Utöver det ska det stickas för att spruta in diverse kontrastvätskor vid röntgen, cyto, bedövning vid operation etc etc.


Det som är så skönt med tjejerna på Radiumhemmet (och "min" otroligt gullige kille med bebisnålen på KS) är den respekt dom visar och deras kunnande. Varsin stjärna i himlen till er! Jag har träffat på så många, innan cancern, som bara har fnyst och sagt nånting i stil med "det här kan minsann jag", när jag har talat om att jag är svårstucken och påpekat att höger arm brukar fungera bäst. Och sen har dom stuckit och stuckit och rotat och rotat i vänsterarmen tills dom har varit tvungna att ge upp och lyssna på mig. Och sisådär en timme senare har jag stått där med två präktiga blåmärken...


Nu har jag enbart mötts av ett genuint intresse av att hitta lösningar. Och lättnaden var verkligen enorm när jag insåg att man faktiskt kan ta blodprov i fingrarna också. Och att det faktiskt går, om det är riktigt krisigt, att använda port-a-cathen, om det finns en sjuksköterska tillgänglig. Många blåmärken blir det ändå men det blir så mycket lättare att stå ut med dom.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Carolina

24 juni 2008 11:05

Ingela!
Prata med vårdcentralen i förväg och boka tid för provtagning i porten så slipper du problemen. JAg gjorde så och är inte särskilt känslig. Dessutom slapp jag vänta bland alla förkylda när jag var infektionskänslig...
Stå på dig så går det säkert bra!
mvh /Carolina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se