Direktlänk till inlägg 25 juni 2008

Återhämtning och mera medicin

Av Ingela - 25 juni 2008 19:49

Tröttheten, den där förlamande tröttheten, verkar ha gett med sig för den här gången. Tre dagar i rad på jobbet blev nog kanske lite väl mycket ändå, så i eftermiddags bestämde jag mig för att det var dags för lite vila igen. Hem till lilla huset, med andra ord. Jag måste visserligen in till stan på fredag igen för ett av alla dessa blodprov men i morgon ska jag i alla fall ta det lugnt.


Gårdagens inlägg ägnades ju åt mina bästa mediciner, hundarna. Ikväll går tankarna till en medicin som inte står långt efter. I cancerlandet har vi ett eget internetforum. Vi är en salig blandning av tjejer med cancer av olika former, även om bröstcancer dominerar. Några "ambassadörer" från yttervärlden har vi också, i form av anhöriga. Jag hittade dit efter tips av en av medlemmarna som liksom jag också är medlem på ett hundforum. Så Josefin, även du har din stjärna i himlen! Och alla ni andra underbara cancertjejer!


Från början kändes det mest som ett outsinligt hav av kunskap. Vad jag än sökte på, så nog fanns det svar. Efter några timmars läsande började jag känna det som att jag känt allihop i evigheter. Jag skrattade och grät om vartannat. Det tog bara några minuter efter jag hade skrivit in min presentation, så var ett gäng välkomsthälsningar på plats och efter det var mitt forumberoende ett faktum.


Jag blir alldeles varm i hjärtat bara av att tänka på hur mycket styrka, empati, ömhet, tröst och uppmuntran det kan finnas samlat på ett och samma ställe. Och sorg. För det är också gott om sorg. Så många fantastiska, kämpande tjejer som fått lämna oss alldeles för tidigt. Men så är det i cancerlandet. Hur bra överlevnadsstatistiken än låter, finns det alltid dom som befinner sig på den andra sidan. Och varken jag eller någon annan vet i förväg vilken sida vi hamnar på. Vi kan möjligen få en prognos att hänga oss fast vid medan vi kämpar vidare. Och hålla ett fast grepp vid hoppet. Och när vi tappar greppet ibland, behöver vi någon som hjälper oss att hålla en stund tills vi hittar tillbaka. Och det finns det alltid hos cancertjejerna. Ni har redan fått era stjärnor i himlen men här kommer en riktig bamsekram också! 
ANNONS
 
Ingen bild

Gabriella

25 juni 2008 21:19

Hej, vad kul att du börjat blogga. Då har jag två att läsa kontinuerligt. Håller mig uppdaterad om brorsan och hans familj på ett ypperligt sätt genom att läsa deras blogg.

Visst är det schyst med forum på internet där man kan hitta folk (och ganska snabbt vänner) som förstår en fullt ut. Är av egen erfarenhet övertygad om att det är till stor, stor hjälp för att fixa vardagen för många, oavsett anledning och "grupp". Även om beroendet kanske ebbar ut lite med tiden?

Må så gott och ta det lugnt.

//Gabriella
p.s
Kommer väl inte upp på jobbet på ett tag, men kanske en fika nån gång när du har lust och ork?

 
Ingen bild

Elisabeth

26 juni 2008 07:57

Hej Ingela!
Jag har tidigare inte prioriterat tid för att ägna mig åt att läsa bloggar på Internet så jag har ingen erfarenhet av hur de brukar vara, men nu är jag fast. Åtminstone i din ... en självklar favorit. Kunde inte sluta läsa innan jag kommit igenom allt och väntar redan med spänning på fortsättningen! Återigen får vi tacka vår kära Adrienne! :-) Det var hon som "skvallrade" och ville att jag skulle lägga ut länken till din blogg bland hennes länkar på hemsidan. Självklart måste jag då även kolla vad du skrivit. Lite inside info om hur det går för dig har jag ju även fått på köpet den vägen under din resas gång. Jag har tänkt (och tänker) mycket på dig, men som det tyvärr brukar kunna bli har jag aldrig "kommit till skott" med att ta kontakt direkt med dig. Skäms på mig!

Hela första halvåret har bestått av sjuka hundar och veterinärbesök och även förlusten av en av dem, men det känner du ju redan känner till. Många gånger har jag sagt att hellre är jag sjuk själv än har sjuka djur. Nu har jag läst igenom det du skrivit och måste erkänna att det berört mig ordentligt. Det du skrivit om hemske Harald och din resa i cancerlandet har gett mig en liten inblick i det du går igenom just nu, hur du mår och framför allt fått mig att börja tänka och återigen omvärdera vissa saker i livet. Ingela, även du ska ha en stor stjärna i himlen!

Att bästa medicinen är våra älskade knähundar från Lordchamp, kan jag bara instämma i. Vad vore livet utan dem!?!

Hoppas ni får en riktigt skön dag idag i lilla huset och bamsekramar till både dig, Yoker och Busan från

Elisabeth, Kurre och Allis

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se