Direktlänk till inlägg 27 juni 2008

Infektion så klart

Av Ingela - 27 juni 2008 18:35

Eftersom jag ändå var och tog blodprov i morse passade jag på att smita upp på Bröst & Sarkom för att se om någon fanns på plats. Som tur var dök min kontaktsköterska upp och hon lyckades hitta en morgonpigg läkare. Han tog en titt på mina utslag och konstaterade att dom är infekterade. Jag fick en antibiotikasalva utskriven som jag ska smeta på i en veckas tid. Blir det inte bättre under helgen får jag höra av mig, så jag kan få träffa en hudläkare. Hoppas, hoppas att det räcker med salvan. Annars är väl risken stor att det blir penicillin och då är det väl bara att glatt ställa in sig på en helg på Radiumhemmet om två veckor...


I dagens postskörd låg ett brev från Försäkringskassan, från min handläggare. Hon vill träffa mig för att diskutera hur jag ska kunna arbeta mer. Men hallå, har du ens läst mina handlingar? För en och en halv månad sen skickade jag in ett utförligt brev där jag berättade att jag, min läkare och min arbetsgivare är helt överens om att jag ska jobba så mycket jag kan och orkar trots att jag är sjukskriven på heltid i botten. Jag redogjorde också för att det handlar om totalt 18 veckor för själva cytobehandlingen och att det som kan komma efter det i form av sjukskrivningar med stor sannolikhet hamnar på arbetsgivarens bord. Detta har jag också redan fått bekräftat av en annan person på FK och jag skickar därför en kopia på min frånvarorapport en gång per månad till FK, så att det verkligen ska bli rätt.


Bara alla dessa besök i sjukvården tar väl 25 procent ungefär. Sen blir det några dagar då och då när jag är så risig att jag inte kan göra något över huvud taget. Och i mina infektionskänsliga perioder behöver jag vara försiktig, vilket om inte annat utslagen på huvudet troligtvis är ett bevis för. Jag har ändå lyckats jobba mellan 25 och 50 procent hittills och jag vet inte riktigt hur jag skulle kunna jobba mer. Jag kan ju inte gärna sluta med cellgifterna. Allt detta står i mina handlingar. Känns det då meningsfullt att använda en av dagarna när jag verkligen är kapabel till att jobba heltid, för att sitta på Försäkringskassan? Inte mycket.


Till råga på allt har hon kallat till möte tisdagen den 2 juli 2008... Självklart var klockan alldeles för mycket på eftermiddagen när jag läste detta, så jag får väl vänta till efter helgen med att försöka få tag på henne. Förhoppningsvis är det bara ett av alla dessa standardbrev som har gått ut, så vi kan resonera oss fram till en smidig lösning per telefon.


Apropå standardbrev från föräkringskassan, har jag ännu inte lyckats smälta det brev som gick ut till alla som varit sjukskrivna mer än ett år i förra veckan, med anledning av nya reglerna. Att detta brev inte stoppades innan utskick är för mig en fullständig gåta. Smaka på den här formuleringen: "Du kan ansöka om fortsatt sjukpenning om du har en mycket allvarlig sjukdom. Med mycket allvarlig sjukdom menas i det här sammanhanget att sjukdomen är så svår att det finns ett påtagligt hot mot den sjukes liv inom de närmaste månaderna."

Ärligt talat, vem skulle inte bli knäckt av detta om man nu vore i den situationen? Och om ironi ursäktas, hur har FK tänkt att hantera en situation där någon lever längre än beräknat? Blir man återbetalningsskyldig då?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gabriella

27 juni 2008 22:07

Äh lägg av, ville dom träffa dig för att se hur du ska kunna jobba mer??? Är dom fullständigt dumma i huvudet? Hoppas verkligen att det var ett standardbrev som gick ut och att du kan bita ihop när du väl pratar med handläggaren i fråga. Med lite tur är hon hygglig och det fixar sig i alla fall.

För nån månad sen var jag med och träffade FK på ett möte för att få just deras syn på hur dom nya reglerna ska tillämpas, en riktigt munter måndagmorgon kan jag lova. En av sakerna de var väldigt förvirrade kring var just vilka som skulle få fortsatt sjukpenning efter ett år. Direktiven är uppenbart knapphändiga, de vet knappt själva vad som menas. sen ska alla handläggare i hela sverige göra likadant, lycka till. Ska bli "kul" att se hur de tillämpar det i praktiken, uuuurk.

Hoppas att du i alla fall blir av med infektionen under de närmaste dagarna.

//Gabriella
p.s
Själv blev jag något förundrad när jag istället för det sedvanliga barnbidraget erhållit samma summa pengar i "underhållsstöd". Vad fan är det? Är det bara ett finare sätt att påpeka att jag ligger samhället till last, eller?
d.sFrån
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se