Direktlänk till inlägg 24 juli 2008

Cytohjärna och återbesök

Av Ingela - 24 juli 2008 19:48

Dagens blodprov skulle ju enligt planeringen tas på Hötorget. Laddad med värmekuddar gick jag dit, bara för att mötas av en skylt med "semesterstängt". Jag som ändå hade kollat på nätet och allt. Ilsken som ett bi tog jag tunnelbanan till Odenplan och Läkarhuset i stället. Där var det öppet och armen värmdes upp rejält. Med hjälp av en "fjäril" gick det ganska lätt att fylla dom två rören och blåmärket är inte större än en centimeter.


För ungefär en timme sen slog det mig att det nog stod något om /8 på skylten om semesterstängt, alltså nästa vecka. Att det var mörkt och stängt berodde antagligen på att dom inte öppnade förrän klockan åtta på Hötorget. Hur pinsam kan man vara? Jag skyller på min förvirrade cytohjärna för att slippa skämmas alltför mycket. Något gott förde det ändå med sig eftersom jag kunde passa på att handla ett gäng provivashots på Coop när jag nu ändå var precis bredvid.


Efter en kort sejour på jobbet var det så dags för mig och Harald att visa upp oss på Radiumhemmet igen. Det kändes inte alls lika bra som vanligt, helt enkelt av den anledningen att den som aldrig varken sett eller känt på knölen förr naturligtvis saknar förutsättningar att göra jämförelser. Det var absolut inget fel på den nya läkaren, tvärtom var hon jättetrevlig. Enligt hennes mätning har Harald inte krympt på bredden denna gång, möjligtvis något på höjden men det är med reservation för att alla mäter olika. Och naturligtvis glömde jag fråga vad hon slutligen skrev. Min upplevelse av att han har mjuknat rejält kunde hon naturligtvis varken bekräfta eller dementera. Däremot kunde hon bekräfta att mina värden var bra och att vi kör vidare i morgon med oförändrad dos.


Först när jag kom hem insåg jag att jag totalt glömde bort att fråga om mammografin. Det är väl bara att vänta i tre veckor, då det för övrigt blir ännu en ny läkare... Men man kan väl inte gärna gnälla över att folk tar ut sin lagstadgade rätt till semester (inte med mitt jobb i alla fall). Nu rullar det i alla fall på. Två tredjedelar av cytoperioden är avklarade (Hurra!), kirurgkonferensen är bokad och jag lär väl snart få en kallelse för att få resultatet av den.


Just nu känns värmen som det största bekymret. Jag är redan svullen, framför allt vid handlederna, och det lär inte precis bli bättre om det kryper upp mot 30 grader. I morgon får vi ändå förhoppningsvis åka hem och lite svalare brukar det ju vara ut mot havet. Framför allt är det enklare att gå lite mer lättklädd. Och funkar inget annat, har jag ju min ovärderliga AC!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Adrienne

25 juli 2008 08:01

Tjingeling!
Har ringt dig men förmodligen var du i storstan då. Det börjar närma sig slutet med cytobehandlingen. Vad gäller Harald så känner ju inte den doktorn honom så då blir det omöjligt att säga nåt om honom. Huvudsaken är vad du tycker och snart ska ju Harald hamna i papperskorgen.!!!!!!!!!!
Bamse kram från polarn Raaskens

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se