Direktlänk till inlägg 24 augusti 2008

Feberfri söndag

Av Ingela - 24 augusti 2008 18:34

Man blir väldigt duktig på att anpassa sina krav till verkligheten i cancerlandet. Helt tvärtom mot i "riktiga" världen. Det är väl så att man förr eller senare tvingas inse hur lite kontroll och påverkansmöjligheter man har. Det gjorde jag ju för ganska länge sen, inser jag när jag läser igenom mina gamla inlägg här i bloggen.


Som idag, till exempel. Jag har varit helt nöjd och glad över att jag inte fick tillbaka någon feber. Att jag ha varit hur trött som helst efter gårdagens äventyr på akuten, att magen har varit nästan i midsommarklass, att det fortfarande smakar unket i munnen och att utslagen börjar komma igen har liksom haft en underordnad betydelse. Jag slapp ju sitta och åka in till KS i alla fall. Där kan man snacka om halvfulla glas.


Dagen har annars mest handlat om att övertyga grannbarnen om att man inte behöver tillbringa hela dagen i min trädgård med hundarna. Det är i och för sig trevligt när dom kommer, inte minst för hundarna men det är ganska små barn vi pratar om, 7-8 år, så det går inte att lämna dom och hundarna ensamma. Och jag har ju ett och annat som behöver göras innan operationen sätter stopp för ett antal fysiska aktiviteter. I går var första gången en av dom vågade sig in och nu vill han aldrig gå härifrån. Jag kände att jag var tvungen att sova en stund på eftermiddagen och barnen fick stränga order om att inte komma tillbaka förrän hundarna var ute i trädgården igen. Det fungerade i en timme. Sen stod dom där och bankade på dörren. En nyväckt Ingela är inte precis att leka med. Budskapet verkar i alla fall ha gått hem denna gången, för dom har inte kommit tillbaka än.

 
ANNONS
 
Ingen bild

KG

24 augusti 2008 20:08

Efter att ha betalat alldeles för många räkningar på morgonen, har jag fått åka en lagom lång seglingstur med kompisarna som seglat från England till Sthlm på tio dagar. Och vilken härlig avkoppling. Hoppas du har en skön vrå i stugan där du kan njuta av sol och värme. När du inte leker med barn - villsäga. Det låter som om det är dags för lite "The office"-tittande. Man blir klart upplivad. Ses!
Kram
K

 
Ingen bild

Kattie & Sam

24 augusti 2008 21:16

Hej Ingela!

Känner igen mig i det där med barnen, hummm... och jag har svårt att säga ifrån till de där bedjande ögonen,- Kan vi få klappa????
Men jag har erfarit att det är bäst att "mota Olle i farstun" Satt nämligen på toa, har en åkomma i magen som gör att jag måste laxera varje dag och kan under inga omständigheter gå ifrån holken då.., DÅ ringer det på dörren om och om igen..där sitter jag och ber en bön om att GÅÅÅÅ HEM...
Nej men inte, och till min fasa hör jag hur dörrhandtaget trycks ned...j*vlar och en valp far ut genom dörren... resten vill du inte veta...så du Ingela det är lika bra att säga ifrån från början..*skratta eller gråta:)

Du ska ha en elog som skriver så målande och delar med dig av ditt liv. Du är fantastisk.

Kramar från Kattie & Sam

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se