Direktlänk till inlägg 27 augusti 2008

Äntligen onsdag

Av Ingela - 27 augusti 2008 17:29

Ja, det blev till slut dags för kirurgbesöket. Jag måste erkänna att jag blev lite tagen på sängen. Efter att han berättat om att dom tänkte göra mastektomi och axillutrymning, vilket jag var helt införstådd med, fortsatte han med att säga att eftersom jag var så ung (det var i och för sig trevligt. Inte så ofta man hör det nuförtiden) ville dom göra en direktrekonstruktion. Nej tack, sa jag, och möttes minst sagt med skepsis.


Om man läser i dom nationella riktlinjerna för bröstcancer, så är rekommendationen att det är bättre att vänta med rekonstruktion när man ska strålas. Dessutom är rekommenderationen att i första hand avstå från direktrekonstruktion vid lokalt avancerad bc. Jag tillhör ju båda dom målgrupperna, så jag hade inte förväntat mig att frågan skulle komma upp över huvud taget. Tack och lov för att jag har haft tiden på mig att skaffa mig ett faktaunderlag och bilda mig en egen uppfattning.


Vi diskuterade lite fram och tillbaka. Hans främsta argument var att jag skulle bli tvungen att använda kroppsegen vävnad om jag väntade med rekonstruktionen. Det råkade även vara mitt främsta argument. Fast det talade jag inte om för honom. Men sanningen är att jag inte är intresserad av något annat än kroppsegen vävnad. Jag är hellre utan rekonstruktion än att jag sätter in ett silikonimplantat. Och helt ärligt vet jag inte om jag över huvud taget är intresserad av en rekonstruktion. Nu handlade det ju om omedelbar rekonstruktion eller inte och han gav sig rätt fort. Fast inte förrän han hade fått ur sig frågan "Är det onkologerna som har skickat med dig det här?". Jag svarade helt sanningsenligt att det var det inte utan att det helt och hållet var mina egna slutsatser. Jag hade lust att snäsa till något i stil med att jag minsann både är läskunnig och har tankeförmåga alldeles på egen hand men man kaxar väl inte upp sig alltför mycket mot den som ska hålla i kniven...


Den 8 september blir det i alla fall. Om nu inget oförutsett inträffar. På onsdag ska jag träffa narkosläkaren och sen är det bara att tuta och köra. Nu ska jag försöka ägna resten av den här veckan till återhämtning efter cyton, med mycket vila varvat med långpromenader med hundarna.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se