Direktlänk till inlägg 24 september 2008

Optimisten får rätt till slut!

Av Ingela - 24 september 2008 19:31

Det blir bättre. Och bättre. Efter att ha unnat mig en lugn morgon åkte jag in till jobbet. Bilkörningen fungerade mycket bättre idag, även om det är en bit kvar till att det är som vanligt. En god lunch i trevligt sällskap blev det också. Lite jobb lyckades jag också stöka undan.


Efter lunch ringde riksdagsledamot och kompis Eva-Lena, som hade läst igenom hela min blogg och satt i funderingar inför allmänna motionstiden. Det var jätteintressant att tänka över resan i cancerlandet i ett lite större perspektiv. Hittills har mina funderingar och känslor av förklarliga skäl mest rört sig runt min egen situation och andra tjejer, som jag mött IRL och på nätet, och som berört mig. Under resan har det ändå varit oundvikligt att reagera till exempel på hur olika det verkar vara mellan olika landsting.


Eva-Lena hade bland annat funderat en hel del på hur vi som patienter får en reell möjlighet att delta i behandlingsbesluten. Där kan jag inte annat än att instämma i BROs (patientföreningens) krav på att varje patient ska få en skriftlig, individuell behandlingsplan. Den första onkologen jag träffade satt ju och ritade och skrev under tiden vi pratade. Det pappret har åkt fram många gånger under den här resan och har verkligen varit en trygghet. Ännu större trygghet hade det naturligtvis fungerat som jämförelseobjekt om det nu hade varit aktuellt med avsteg från planen. Ännu lite bättre hade det förstås varit om planen hade innehållit input från både onkologer och kirurger. Som det blev i min situation i det första mötet med kirurgen, var det ju rena turen (i kombination med min vana att söka och värdera information, förstås) att jag bland mycket annat hade läst Socialstyrelsens nationella riktlinjer och själv hade tagit ställning i förväg i frågan om rekonstruktion.


Nu är det inte alla som fungerar som jag (tack och lov, kanske...). Många undviker av olika skäl att söka fakta på nätet och blir helt beroende av läkarnas ord. Det ska bli spännande att se resultatet av vårt samtal (och inte bara vårt samtal förstås - så mycket hybris har jag inte). En riksdagsmotion lär det bli i alla fall om jag känner Eva-Lena rätt. Du får dagens stjärna i himlen i förskott för det!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se