Direktlänk till inlägg 9 oktober 2008

Inte som man tänkt sig, som sagt...

Av Ingela - 9 oktober 2008 18:53

Man kan ju tycka att jag borde ha lärt mig vid det här laget. Att man aldrig vet var nästa anhalt är på resan i cancerlandet...


Jag har en knöl på läppen. Eller inuti eller kanske egentligen strax ovanför. Den har suttit där ganska länge. Åtminstone sen i våras. Och den har aldrig fört nåt väsen av sig utan möjligen känts som den suttit i vägen för en och annan snus. Varje gång jag har känt den, har jag tänkt att det troligtvis bara är en liten broskbildning och sen har jag glömt bort den. Jag har ju onekligen haft lite annat att tänka på och oroa mig för under sommaren. Nu hade jag i alla fall bestämt mig för att fråga om den på senaste besöket hos professorn, bara för att kunna sortera undan den i något annat fack. Men det glömde jag naturligtvis bort.


Till slut insåg jag att det var dags att göra nåt i samma ögonblick som jag kom ihåg den. Så i förra veckan ringde jag och bokade jag tid på vårdcentralen här hemma och i morse var jag där.


Jag hade verkligen inte förväntat mig annat än att läkaren skulle bekräfta mina tankar om att det inte var något att oroa sig för. I stället satte hon sig direkt ner och skrev en remiss för punktion. På Radiumhemmet. Sen vände hon sig om och sa att det förmodligen inte var något att oroa sig för. Suck. Tvärtom hade väl känts något bättre. Det positiva var ändå att det finns en drop-in på Radiumhemmet, så jag kan gå dit i morgon med remissen i näven efter besöket på strålningen. Hoppas också att resultatet går snabbt att få fram. Men några dagars målande av fan på väggen lär det ändå bli... Tur att jag får ett drygt ton med värmeloggs levererade vid tomtgränsen i morgon, så jag har nåt att sysselsätta mig med under helgen i alla fall.


Och tur att jag ska till datortomografen innan jag har burit in alla dessa värmeloggs. Fast jag ska inte bära alla själv. Det vore nog inte så bra, med tanke på att det bara har gått fyra och en halv vecka efter operationen. Jag har blivit utlovad hjälp av två starka karlar. Men lite stel lär jag nog ändå bli.


Men just nu känns rörligheten riktigt bra. Inte hundra men drygt sjuttiofem, eller så. Förhoppningsvis tillräckligt för att få plats i röntgentunnan i alla fall. Jag har ju en kväll och en morgon till på mig och om jag ser till att vara där i tid, kan jag dessutom värma upp ordentligt innan.


Idag hände förresten nåt riktigt roligt (ja, det är som en berg- och dalbana. Upp och ner och upp och ner.). För den allt mer fåfänga delen av mig. Vi hade folk utifrån på möte hos oss idag på jobbet. Ingen av dom hade en aning om min sjukdom. När jag gick och öppnade dörren för den sist anlända deltagaren, tittade hon på min buff och utbrast "Snyggt!". Helt spontant och helt ärligt och utan att veta att det var kalt under. Det får absolut bli en stjärna i himlen till dig, Tina! För visst får man väl bejaka sitt fåfänga ego ibland?


 
ANNONS
 
Dockmamman

Dockmamman

10 oktober 2008 09:36

Klart man får bejaka sitt fåfänga ego ibland. Hoppas att den där knölen inte är nått.

Ha nu en sådan trevlig helg/Styrkekramar till dig från mig

http://stickmonster.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se