Direktlänk till inlägg 20 oktober 2008

Sjukgymnast och strålsimulering

Av Ingela - 20 oktober 2008 18:26

Sjukgymnastgruppen var riktigt intressant. Mycket matnyttig information var det och tiden bara rusade iväg. Jag var ju tvungen att smita ifrån eftersom jag hade min strålningssimulering. Lite synd, faktiskt.


Så var det dags för simuleringen. Jag kan på inget sätt påstå att det var mer bekväm liggställning idag och det gjorde minst lika ont när jag skrattade, som sist. Och det var svårt att låta bli att skratta. Tyckte både jag och sköterskorna. Framför allt när dom skulle försöka ändra på min liggställning. Det gick i alla fall att hitta samma position. Händerna var helt bortdomnade efter en stund men det här ska vara längsta tillfället som jag måste ligga så. Från och med i morgon lär det gå fortare. Tejpa ska man inte göra under strålningen, säger strålsköterskorna. Tejpa ska man göra i minst tre månader, säger kirurgerna. Och mitt emellan står man där med sitt operationssår... Fast kirurgerna säger i ärlighetens namn att det är av kosmetiska skäl och det känns inte riktigt som att jag bryr mig om att just detta ärr blir så snyggt. Med tanke på att det ändå fattas ett bröst där... Har man tejpen på kommer huden att följa med när man drar av den, säger strålsköterskorna. Jag väljer att lyssna på strålgänget. Alla gånger.


Nu har jag "tjusiga" ritningar på min kropp. Jag hade nog trott att det skulle vara lite mer raka linjer, liksom, men det ser mer ut som om nån har suttit frampå småtimmarna efter en bättre fest och kluddat lite. Inte för att det spelar nån roll. Men det ser rätt absurt ut.


I morgon hoppas jag att få alla strålningstiderna. Jag ska åtminstone böna och be. Visserligen verkar ungefär alla utgå från att man blir så himla trött, så att det ändå inte blir aktuellt att jobba men det avvaktar jag med att tro på tills vi är där. Och det ska ändå dröja ett par veckor minst. Lite jobbigare kändes informationen att mina strålningsfält är placerade så att jag kan få problem med att svälja och bli illamående. Jag hade helt iskallt räknat med att slippa sånt. Obotlig optimist eller hur var det... Men även det tar i så fall ett par veckor och varför måla fan på väggen innan det behövs?


Dag åtta. Nu börjar till och med tankemönstret ändras lite. Jag går liksom inte längre omkring hela tiden och tänker på att jag inte röker. Jag bara gör det. Inte röker, alltså.

 
ANNONS
 
Ingabritt

Ingabritt

20 oktober 2008 22:06

Vill bara säga att jag hittat till din blogg, via cancertjejer. Opererades själv för bröstcancer i november förra året, så mina cellgifter och strålningar tog slut i somras. Nu är det hormontabletter som gäller. Lycka till med strålningen, den ska nog gå bra! Själv tyckte jag att jag mådde riktigt bra under den tiden.Men man ska nog vara snäll mot sig själv och vila när man behöver det. Ingabritt

http://www.greklandnu.blogspot.com

 
Lena Hulten wilson

Lena Hulten wilson

20 oktober 2008 22:26

Hej Ingela.Jag läser din blogg varje dag.Kommenterar inte mycket.Du känns så stark så jag knappt törs..*ler*.Glad du är så positiv.D gör så mycket.Min man fick strålnig för sin cancer innan op. Han har cancer i tarmen.O dom sa att han kunde förvänta sig en stor trötthet.Men han sa att d var inte värre än innan. Han var ganska trött innan dom upptäckte cancern dock. själv har jag inte behövt strålats ännu tack o lov. Gick igenom stor op.jan.07.plus cellgift.Nyss avlslutat cellgift igen. Scan ok för nu.så den 24 okt. åker jag hem till Sverige över jul.Det ser jag fram mot. Var positiv. D hjälper så mycket.Lyssna inte så mycket på va andra säger du kommer att uppleva i fråga om beh.det är framför allt din egen inställning som speglar sig i allt. Så länge du är positiv så går d bra d är min uppfattning..Lycka till.Kram Lena

http://turnip-fossilla.blogspot.com

 
Dockmamman

Dockmamman

22 oktober 2008 06:26

Du min vän, stark & mänsklig du är
jag beundradrar den mark du står på & ditt hjärta jag håller mig när...

Du kämpar men ändå till andra du ger, det gör att vi andra vill hjälpa och stötta dig mer...

Den starkaste stjärnan lysa, man tittar på den och med omtanke man rysa...

Stjärnan är din som lyser så stark min vän, jag hoppas att du min omtanke har på känn...

Jag önskar att jag fick hålla din hand när du har din kamp...

Jag skulle hålla dina händer, tills jag mina händer jag inte känner...

Jag skulle sitta & stryka ditt hår, till du bättre mår...

Jag skulle hålla din hand till den domnar och du får ro & kan somna...

Vakna till en ny dag & känna att vi tänker på dig så klart...

Du har en stor plats i mitt hjärta, jag önskar ibland att jag kunde trolla bort din smärta...

Jag kan i fantasin hålla din hand & med det knyta oss till ett band...

Så jag kan känna när du vill ha stöd i din kamp, jag då ska hålla din hand tills jag får kramp...

Jag sitter vid din sida, stryker ditt hår, jag med dig lida & det kommer en tår...

Varför ska det vara på detta vis, vad tänkte gud på för någotvis...

Varför ska människa få gå igenom kamper svåra, både med sorg & tårar...

Men Busan en tuff kämpe är och jag håller hennes hjärta mig när/Kram

Skrev dikten till dig min vän, inte så bra men, tja alltid något/Kram igen

http://stickmonster.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se