Direktlänk till inlägg 25 oktober 2008

Dag tretton

Av Ingela - 25 oktober 2008 19:34

Den trettonde dagen fick bli med plåster. Jag insåg när jag vaknade i morse att jag nog var lite väl grinig igår. Framför allt på eftermiddagen. Och att det nog faktiskt kunde vara en effekt av den strypta nikotintillförseln. Så för säkerhets skull. För att jag inte skulle börja tycka synd om mig själv. Och nån katastrof är det ju inte att använda plåster, när det inte ens har gått två veckor. Fast lite nederlag är det. Kontrollbehovet finns med även här. Jag vill hemskt gärna så fort som möjligt komma in i fasen där det är jag, och bara jag, som klarar mig. Kan själv! Hur som helst är även den trettonde dagen snart slut. Och rök- och snusfri blev den också. Två veckor i morgon!


Nu har faktiskt håret börjat växa! Bara nån millimeter, men ändå. Till och med på dom helt kala områdena börjar det komma små strån. Ljust är det. Väldigt ljust. Eller vitt. Det går inte att se än. Dom där glesa drygt centimeterlånga stråna har blivit ännu glesare. Det var nog helt enkelt eftersläntare som föll samtidigt med ögonbryn och -fransar. Det känns skönt att det äntligen händer något med glödlampan. Nog hade jag väl överlevt att vara skallig resten av livet men jag får erkänna att det är en enorm lättnad att ha fått tillbaka hoppet! Nu får det hemskt gärna börja växa lite runt ögonen också.


Det var riktigt skönt att få lite paus i strålandet. Skönt att få vara hemma i lugn och ro och skönt att få vila huden lite. Än så länge känns det inte som om strålningen varken har begränsat rörelseförmågan i armen eller orsakat svullnader. Jag körde ett rejält träningspass igår och det fungerade utan problem. Och än så länge fungerar det att sova åtminstone några timmar per natt på höger sida! Det är knappt jag vågar utmana ödet och skriva det. Men så är det. Och jag tänker njuta av varje sekund så länge det varar!

 
ANNONS
 
Dockmamman

Dockmamman

29 oktober 2008 21:04

Ja, njut av tillvaron när du kan/Kram

http://stickmonster.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se