Direktlänk till inlägg 23 november 2008

Vinter!

Av Ingela - 23 november 2008 13:04

Det snöade hela dagen igår. Precis hela dagen. Ibland snöade det lite mindre. Och ibland vräkte det ner. Jag var ute och skottade på förmiddagen och på kvällen var det bara att ge sig ut igen. Det var inte särskilt kallt, så det blev en hel del rätt blöt snö. Därav alla strömavbrotten antar jag. Som tur var hade jag i alla fall ätit mat innan strömmen försvann. Annars är jag ganska väl förberedd nuförtiden. Så länge jag kan elda och hålla värmen, så är det väl ingen större sak med ett strömavbrott. Men sju blir lite väl tjatigt, som sagt.


Idag hotar SMHI med mera snö, utöver den decimeter som hade kommit efter gårdagens skottning... Och blåst. Stormvarning är det längs med Upplandskusten. Det låter som en rätt kvalificerad gissning att strömmen kommer att gå ikväll igen. Men det struntar jag i! Jag tog nämligen det säkra före det osäkra och bestämde mig för att sova i lägenheten. Bara tanken på att behöva gå upp halvfem, sätta på mig pannlampan och gå ut och skotta, frusen och dan. Burr! Och inte ens veta om det går att köra genom skogen eller om vägen är blockerad av nerfallna träd... Ibland känns det extra lyxigt att faktiskt kunna välja mellan spenat och civilisation. Hade det inte varit för morgondagens strålning, hade jag nog chansat och stannat hemma. Om inte annat för hundarnas skull. Dom tycker ju att det är hur kul som helst att vara ute och samla snö i pälsen. Och ännu kuligare verkar det vara att komma in och släppa ur sig snön i min säng... Har man ingen tid att passa förrän 15.30, går det ju att vänta med att åka tills det har blivit ljust och vägarna är ordentligt plogade.


Men nu ska jag som sagt strålas. Och dessutom tror jag att det är bra att ligga lite lågt med skottning ett par dagar. Det känns lite extra svullet och stelt redan nu i armhålan. Trots att jag ägnade en hel del av tiden under strömavbrottet till att träna rörligheten. Jag passade nämligen på att lyssna på lite gamla musikfavoriter som jag laddade ner på mini-disc för länge sen och som jag inte har lyssnat på på flera år. Och det var många dansvänliga låtar! Så nån nytta fick jag ändå av strömavbrottet.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se