Alla inlägg under november 2008

Av Ingela - 14 november 2008 18:52

Skrev just ett rätt långt inlägg som rymde rakt ut i cyberrymden. Tröttsamt. Det handlade i all fall om att jag nu börjar bli märkt av strålarna. Det är rött och det är ömt. Dessutom börjar det bli små "knottror", ungefär som soleksem. Det börjar nog bli dags för kortisonkräm.


Egentligen handlade inlägget om mycket mer än så men det tar vi en annan dag.

ANNONS
Av Ingela - 13 november 2008 20:48

Nu börjar jag bli rejält trött. Och just idag var det en extra lång dag. Jag var inte hemma förrän vid åttatiden och då skulle hundarna ha både mat och kvällsrunda. Det är bara att hoppas på att jag är trött nog att sova ordentligt. Och att morgondagen blir lite lindrigare. Jag längtar hem!


En glad överraskning fick jag idag efter strålningen. Dom har stängt på måndag förmiddag och undrade om jag kunde tänka mig en senare tid. Jag som precis hade gått och funderat på om jag skulle våga försöka förhandla fram åtminstone en eftermiddagstid, blev naturligtvis överlycklig och bad om att få en tid så sent som möjligt. Jag har inget i almanackan på måndag, så då får det bli lite långhelg. Hemma! Härligt!

ANNONS
Av Ingela - 12 november 2008 19:21

Även om det inte riktigt kändes som världens bästa läge att fira födelsedag, insåg jag att jag nog faktiskt bara skulle må bra av att göra just det. Ända sen den 1 oktober har ju ett antal mer eller mindre bisarra halvårsjubileer passerat revy. 1 oktober ett halvår sedan diagnos, 14 oktober ett halvår sedan grovnålsbiopsin, 29 oktober halvårsjubileum som patient på Radiumhemmet, 30 oktober fystest av hjärtat, 2 november första cellgiftkuren, 9 november inlagd på Radiumhemmet... Och så vidare... Inga datum som känns direkt som något att fira...


Så nog kan jag behöva något som piggar upp lite, lite då och då. Och idag fick det bli en rejäl princesstårta. Och som bonus räckte den ju till att pigga upp en hel del andra också.

Av Ingela - 12 november 2008 06:12

Idag ska jag fira min födelsedag med lite strålning, lite möten och lite annat jobb. Annat firande väntar jag med ett par veckor till. Eller kanske att det får bli en tårta till eftermiddagskaffet?

Av Ingela - 11 november 2008 20:00

I natt blev det lite mer sömn i alla fall. Lite längre stunder åt gången. Väckarbernisarna lyckades hålla band på sig nästan ända till halvsex. Det var faktiskt riktigt skönt att kunna ta det lite extra lugnt innan det var dags att bege mig till bussen.


Efter dagens strålning är det ordentligt rött. Det gör inte ont. Än. Bara tio strålningar kvar nu. Det ska bli så skönt när det är över och vi kan ta några helt lediga dagar, jag och hundarna.

Av Ingela - 10 november 2008 19:11

Nu gäller det att jag håller mig vaken, helst i ett par timmar till. Då kanske jag kan få sova någorlunda ordentligt i natt. Det var ett tag sen. Att somna är inga problem. Däremot brukar jag vakna efter bara några timmar och sen sover jag bara korta stunder åt gången. Man blir rätt trött av såna nätter, särskilt när dom börjar bli mer regel än undantag.


I morgon kan jag i alla fall unna mig att vakna utan annan väckarklocka än glada bernisar. Jag ska inte strålas förrän 08.40

Av Ingela - 9 november 2008 18:26

Inte alls lika intensivt trött som igår men trött så det räcker. Det är typiskt att det kommer just nu när det väntar en rätt späckad vecka. Jag får försöka ta det lilla lugna och gå och vila med ojämna mellanrum. Och kanske allvarligt fundera på att be om hjälp med en och annan hundpromenad. Kanske. Fundera i alla fall. Fast jag vill ju helst greja det på egen hand.

Av Ingela - 8 november 2008 20:04

Idag har jag varit Trött. Ja, Trött med stort T. Jag antar att det var detta dom varnade för. Fast det gick ändå att tvinga mig till att dammsuga och våttorka golven, så helt kört är det ju inte. Jag får väl se hur det känns i morgon.


En liten lägesrapport om håret kan väl vara på sin plats. På huvudet händer det inte alltför mycket men ett par millimeters väldigt mjukt fjun finns där ändå. Helt osannolikt mjukt och lent. Det ska faktiskt bli lite spännande att se vad det månne bliva av detta. Inget vanligt hår i alla fall... Och färgen går ännu inte riktigt att bestämma.


På hakan händer det dessvärre desto mer. Skägget frodas, precis som om jag aldrig hade fått några cellgifter. Tack för det, herr C... Det verkar vara det enda stället där det växer, förutom på glödlampan. Ögonbryn och fransar fortsätter att tunnas ut. Det som började växa under armen stoppades effektivt av strålningen och i övrigt är det hårlöst som gäller.


Fast det gör inte så mycket. Faktiskt. Jag är så barnsligt lycklig över det barnsliga fjunet som är på väg att täcka äggskallen. Så barnsligt lycklig att jag gärna står ut med ett och annat skäggstrå. Och att det verkar dröja innan jag får några ögonfransar. Och att jag faktiskt har tagit mig igenom tre veckor med bylsig munkjacka och kan leva med att göra det i några veckor till. Äntligen känns glasen halvfulla igen. Ordentligt halvfulla! Och jag tror faktiskt att det väldigt mycket hänger ihop med cancertjejstockholmsträffen i torsdags. Det var som att få åka till en mental och känslomässig bensinstation och tanka fullt. Det gör man i och för sig varje gång man loggar in på vårt forum men att få träffa ett gäng IRL blev liksom en extra boost.


Jag vet ju som sagt inte vilka ni är som läser här. Men om det är någon cancersyster som ännu inte hittat till världens bästa forum, så: http://cancertjejer.forum24.se/Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se