Direktlänk till inlägg 22 februari 2009

Eller?

Av Ingela - 22 februari 2009 14:22

Det är väl klart att det straffar sig. Att vara alltför positiv passar sig inte riktigt i cancerlandet. Det borde jag väl ha lärt mig, vid det här laget? Jag mådde verkligen sådär jättebra i fredags. Och i går också. Och så läste jag ett inlägg i vårt forum och kastades rakt ner i ett stort hål (och absolut - jag förstår att det inte var meningen med inlägget!):


"Här på forumet använder vi något vi kallar "att strutsa" = inte vilja tänka för mycket sjukt och ibland tom "låtsas som om inget har hänt" och leva som vanligt. "

Och så blev jag bara så osäker. Är det det jag gör just nu? Strutsar alltså? Eller får jag faktiskt tro på en framtid? Det där med prognoser är onekligen väldigt svårt. 30-40 procents chans till tio års överlevnad, blev ju nånting helt annat för mig som individ när jag svarade så bra på cellgifterna. Fast mer exakt hur mycket bättre prognosen blev, har jag inte vågat fråga om. Och kommer nog aldrig att göra heller. Det är nog bara att inse att prognoserna är väldigt trubbiga och grundar sig på större grupper. Och så länge som det finns minsta lilla chans enligt prognoserna, betyder ju det att någon faktiskt har överlevt! Och det tänker jag också göra!


Snön vräker ner. Det har snöat hela dagen. Än så länge har jag klarat mig från att skotta men nu vräker det ner, som sagt. Hoppas det är sista skriket för i år. Nu längtar jag efter våren!

 
ANNONS
 
Malin

Malin

22 februari 2009 18:46

Hej Ingela! Jag har läst en del av det du skrivt och som vanligt slås jag av likheten när det gäller känslor etc. hos oss som har gått/går igenom denna resa. Trots att de där tankarna fulla av rädsla ibland besöker mig, så försöker jag leva i nuet... försöker föreställa mig ett fortsatt liv av friskhet och lycka. Så kommer det att bli! Kram Malin

http://www.malinlonn.blogspot.com

 
Ingen bild

Lise-Lotte

22 februari 2009 18:57

Har inte minsta känsla av att du skulle strutsa. Tvärtom!
Tycker att det helt enkelt verkar som om du njuter av att må bra igen. Det måste ju vara bra för både kropp och själ!
Skit i prognoserna. De säger ju, som du själv skriver, inte nåt om just dig! Pilutta Harald!
Alla borde passa på att njuta av saker precis när man kan. Fast vad vet jag... Mer än att jag kan få en stroke, en tegelsten eller ett flygplan i huvudet i morgon. Så idag njöt Leffe och jag av DN, söndagsmorgon i P1 och talgoxarna i körsbärsträdet.

 
christel

christel

25 februari 2009 11:02

Hallå Busan ! Jag igen fast det e evigheter sen..Har inte heller varit inne på forumet på länge men nu har jag börjat kolla igen. Håller med dig ibland ramlar man bara ner o får se verkligeheten rakt upp i ansiktet, man e ju livrädd för återfall o ändå vill man bara leva som vanligt. Ibland e det så förbaskat kämpigt o bara bli påmind....Vi ska leva länge det har vi bestämt ! Där med Basta eller hur..Stor kram på dig från christel

http://www.kristallens.blogg.se

 
Häxstickande mamman i Jämtland

Häxstickande mamman i Jämtland

25 februari 2009 12:01

Jag tycker du ska fortsätta som du gjort, man kämpar med det som är positivt istället för att gå och tänka på det negativa med din sjukdom...

Klart, du har den och den finns i ditt huvud jämt men jag tror på tron, du är stark min vän och jut/Kramar

http://stickmonster.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se