Direktlänk till inlägg 18 april 2009

UVI - Hurra!!!

Av Ingela - 18 april 2009 11:04

I cancerlandet är det uppochnervända världen ibland. Igår kväll insåg jag att jag hade sprungit väl många gånger på toaletten. Och att det började svida rätt rejält. Dessutom upptäckte jag att jag hade blod i urinen. Mycket blod. Jag googlade lite och på alla sidor jag hamnade stod det att det var skäl till läkarkontakt (och naturligtvis hittade jag en hel del sidor där blod i urinen stod som ett möjligt cancersymptom...). Detta hade jag alls ingen lust med på fredagkvällen och tänkte först strutsa mig igenom helgen men kom ändå på bättre tankar och ringde sjukvårdsupplysningen.


Sköterskan jag pratade med tyckte att det lät väldans allvarligt och försökte skapa kontakt mellan mig och onkologjouren men dom är tydligen enbart till för den som är mitt i en cellgiftsbehandling. I stället beordrade hon mig att ringa på en gång till Närakuten. Vid det laget var jag rätt uppstressad och gjorde naturligtvis som hon sa och fick en tid en knapp timme senare.


Jag behövde knappt vänta i fem minuter på att få träffa en läkare. Han bara skakade på huvudet åt sjukvårdsupplysningen. Att mitt urinprov såg ut ungefär som tomatjuice, såg han inte alls särskilt allvarligt på. Tydligen är det väldigt vanligt att man blöder vid urinvägsinfektion. Däremot tyckte han att det var bra att jag kom ändå, så att jag fick en chans att lindra symptomen. Betydligt lättare till sinnes tog jag bussen ner till Apoteket och beredde mig på några timmars väntan. Men se, det tog inte mer än tio minuter innan jag var på väg hem med penicillinet.


Två tabletter blev det igår, enligt doktorns ordination, och redan i morse kändes det nästan helt bra. Det kommer fortfarande blod men det ska väl ge sig det med. Och det spelar liksom ingen roll. Bara det att det var en helt vanlig - och helt botbar sjukdom, gör att jag kan stå ut med det mesta. Precis så märkligt kan det vara i cancerlandet. Att man är överlycklig över en urinvägsinfektion. Yippeee!

 
ANNONS
 
Vera

Vera

18 april 2009 22:53

Ja, tänk att en urinvägsinfektion kan göra en så glad!
Kramar till dig!

http://vickeli.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sofia

19 april 2009 21:43

När jag läser vad du skriver så blir jag åter igen fundersam över hur olika vi med BC blir behandlade beroende på vilket landsting vi tillhör. I fredags svällde jag upp på halsen precis vid slangen från "porten" och det gjorde ont och blev naturligtvis orolig. Det är nu snart 4 månader sen jag avslutade cytobehandlingen men beslutade mig för att ringa onkologavdelningen här på lasarettet. Hamnade hos en mycket tillmötesgående sjuksköterska som sa att hon skulle kontakta onkologjouren och att någon skulle återkomma med besked. Efter 1½ timme ringer onkologjouren och det slutar med att jag åker in till akuten. Summa sumarum, inget problem för mig som färdigbehandlad att få komma i kontakt med onkologjouren. Konstigt att det inte finns någon slags "likabehandlingsplan" gemensam för alla landsting.

Ha det gott!

 
Ingen bild

KoKlara

20 april 2009 08:13

Hurra för urinvägsinfektion!! Hoppas du redan är bra igen.

 
Ingen bild

Lise-Lotte

20 april 2009 12:41

GRATTIS till urinvägsinfektionen!!! Tjohoooo!

 
Ingen bild

Karin

21 april 2009 21:22

Hej Ingela. Tänk så mycket det hänt under de här 12 månaderna. Och jag gör min resa - ääven om den är av annan art än den du har gjort. Kram till dig och trevlig vår.

Sign: en som inte längre trampar i samma korridorer

 
Josefin

Josefin

27 april 2009 22:54

Jag förstår precis hur du känner det. Jag var orolig för att jag hade fått metastaser i lungorna eller däromkring och var överlycklig över att det bara var lungsäcksinflamation. Det var ju bara en fis i rymden i sammanhanget :D

http://eydimork.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se