Direktlänk till inlägg 13 augusti 2009

Röntgen

Av Ingela - 13 augusti 2009 16:42

Idag var det dags för första röntgen efter operationen, alltså efter knappt ett år. På remissen stod det bröströntgen, så jag var ganska övertygad om att dom skulle göra mammografi på det bröst som sitter kvar och ultraljuda längs med och runt operationsärret. Så var det inte alls tänkt, visade det sig. Dom hade bara tänkt göra en mammo på det kvarvarande bröstet. Men hallå, tänkte jag, det här verkar väl lite konstigt. Jag vill ju ha "frikort" både där jag har haft och inte haft cancer.


Jag frågade lite försynt om det verkligen stämde. Jag tyckte i alla fall att jag var försynt. Det tyckte nog inte sköterskan, för när läkaren väl kom så ultraljudade han båda sidorna bara för att jag hade varit så angelägen (eller också hade dom gjort fel och han inte ville erkänna det...). Hur som helst blev bonusen för mig att jag fick svar på en gång på båda sidorna. Det såg bara bra ut! Så om nu bara värdena är bra när jag tar prov inför nästa läkarbesök, så ska jag nog kunna bli godkänd för minst ett halvår till!

Jag kände mig inte särskilt nervös eller orolig inför den här undersökningen. Jag har ju liksom åkt ner en "prioriteringsgrad" när det gäller att få återbesökstider, från att alltid ha fått exakt när det varit sagt till "du får väl vänta tills det finns någon ledig tid". Och så skulle dom ju inte göra om anledningen till oro på något vis skulle ha ökat. Men ändå känner jag mig helt utpumpad nu, så nog hade jag en hel del spänningar...

Nu kan jag i alla fall koncentrera mig på att få bort lite cyto- och antihormonkilon. Jag antog en utmaning i måndags; att gå ner tio procent av vikten på tre månader. Vi är fyra personer på jobbet och en hel drös med Facebookvänner som deltar, så grupptryck finns det. Metod är valfri. Vi fyra arbetskamrater väger oss på mitt rum var fjortonde dag och förloraren/na bjuder resten på lunch. Jag vet inte ens om det är fysiskt möjligt. När jag försökte hålla igen strax före och i början av semestern, gick jag egentligen inte ner någonting. Och så fort jag började äta lite mera gick jag upp. Det är ju inga svaga små piller jag slåss emot... Men jag tänker försöka. Och jag ger inte upp i förväg!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se