Direktlänk till inlägg 22 december 2009

Victorias begravning

Av Ingela - 22 december 2009 20:39

Jag, Anna och Maggan var på begravning idag. Vi tog farväl av vår kära Vera-Victoria. Jag hämtade upp Anna i Södertälje och vi åkte tillsammans till Örebro. Som vanligt, med en Cancertjej, var det inga problem med att fylla tiden. Vips, så var vi framme och hann till och med ta en fika innan det var dags.


Själva begravningen var väldigt fin. Musiken var både levande, på orgel och piano, och inspelad. Avslutningen var en ovanligt finstämd låt med Magnus Uggla som jag aldrig har hört förut.


Lite oroliga var vi för vad familjen skulle tycka om att vi var där men den oron försvann fort. Make, syster och mor kom fram och undrade om det var vi som var Cancertjejerna. Och tackade för att vi kom. Klart vi gjorde. Det är väl snarare vi som borde tacka för att vi fick komma. Vi som är helt okända männniskor för dom flesta anhöriga. Och två av oss hade ju aldrig ens träffat Victoria IRL. Men det kändes riktigt att få ta farväl av den tjej vi ändå hade lärt känna så väl på nätet. Sorgligt men bra på samma gång.


Vi hade, i samråd med Victorias Henrik, bestämt att vi skulle ge något till barnen i stället för att köpa en stor krans eller så. Vi hade samlat ihop en del pengar från forumvännerna, som vi överlämnade i form av en skattkista med magiska guldpengar. Från det bordet vi satt vid, såg vi att dom läste kortet med stor nyfikenhet. Och när vi skulle gå satt lilltjejen och fingrade längtansfullt på bandet som var knutet runt. Vilken skön tanke att vi kanske kunde bidra lite med att skapa även ljusa minnen från en så tung dag. Och att det kanske räcker till att skapa nya, ljusa minnen framöver.


Vera, nu tänder jag ännu ett ljus för dig. Vila i frid och hälsa dom andra änglarna.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Elin E

23 december 2009 15:13

Tack Ingela för att du delar med dig.
Julkram Elin E

 
Ingen bild

Lise-Lotte

23 december 2009 20:06

Ojojoj vad sorgligt.
En gammal arbetskamrats dotter dog i lymfcancer + livmodercancer häromdagen. 42 år gammal och en son på 10. Jag tänker oavbrutet på sonen och på min stackars arbetskamrat. Hon var enda barnet och hans allt. Och så fick Pinochet leva tills han blev 90. Fy fan. Men det är inte rättvist.
Jag hade varit otroligt tacksam för att ni kom om jag hade varit medlem i henens familj!!! Det var jättegulligt av er.

Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se