Direktlänk till inlägg 20 januari 2010

Att fylla på

Av Ingela - 20 januari 2010 19:48

Det finns en gammal pedagogisk "sanning" som säger att man aldrig ska lära ut mer än 10 procent av det man vet. För att aldrig riskera att hamna i den situationen är det nödvändigt att hela tiden fylla på. Att tanka sig själv. Det där tror jag egentligen gäller i allt.


I cancerlandet består tankstationerna till exempel av en massa bloggar. Vissa bara fastnar man hos. Just för att dom ger så mycket. En annan tankstation är vårt forum Cancertjejer. Som en jättemack, med servering dygnet runt och till och med med övernattning för den som inte kan sova på nätterna. Och framför allt en hel massa frivilliga guider, beredda att göra vad dom kan för att visa vägen för nya och förvirrade resenärer.


I jobbet kan en tankning bestå i att få sätta sig helt opretentiöst en kväll tillsammans med spännande människor över en enkel måltid och fundera över vad som gör ett tal bra. En sån kväll fick jag förmånen att uppleva igår. Förutom alla spännande som jag ändå stöter på lite här och där i yrkesrollen, fick vi också chansen att lyssna till och prata med en av Bill Clintons talskrivare från hans tid i Vita Huset. En verklighetens Sam Seaborn, liksom. Där kan man snacka om tankning! Vinca LaFleur visade sig vara en helt vanlig, fast väldigt engagerad människa som gärna svarade på alla möjliga och omöjliga frågor. Det blev en rejäl dos i reservdunken! 
ANNONS
 
Lilla H

Lilla H

21 januari 2010 17:36

Åh, vad välformulerat! Själv har jag snor i hela huvudet och kan knappt formulera en mening, men det där var verkligen huvudet på spiken!

Och jag är riktigt avis på din gårdagskväll! Älskar inspirerande människor! Så, tack för att du inspirerade mig idag...

Största kramen

http://hejoh.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se