Direktlänk till inlägg 1 april 2010

Idag fyller jag två!

Av Ingela - 1 april 2010 14:00

Inte enligt onkologerna. Dom tycker att man ska räkna från den dagen då tumören opererades bort. Men i så fall skulle jag ju få vänta ända till september... Och hur man än vrider och vänder på det är det två år sen den där dagen när jag knuffades in i ett stort svart hål. Dagen D. Diagnosdagen.


Och då, 1 april 2008, trodde jag ju ändå att jag hade en i och för sig lite väl stor knöl. 23 millimeter var ju det läkaren sa. Jag trodde att den skulle opereras bort inom ett par veckor och att det kanske skulle bli nån sorts efterbehandling. Kanske var det rena rama turen att jag inte fick reda på hur det egentligen var. Om det nu berodde på inkompetens hos läkaren eller att dom har nån sorts rutiner som innebär att dom bara ger standardsvar. Inte vet jag. Men jag vet hur fruktansvärt bara ordet cancer lät.


Hade jag då fått veta att det fanns starka skäl att misstänka spridning till lymfsystemet. Att dom skulle leta efter metastaser för att dom faktiskt på allvar misstänkte att det kunde finnas just det. Att jag skulle få ett 18-veckors helvete på jorden med ET och att jag troligen ska tacka min lyckliga stjärna för att jag över huvud taget lever idag. Ja, då vet jag inte hur jag hade tagit mig igenom det hela...


Fast nu gjorde jag ju det och trots en del krämpor som väl ändå får anses uthärdliga, så lever jag. Och det har gått två år. Så grattis till mig och hurra för livet!


Och jag tackar naturligtvis min lyckliga stjärna. Och ger er, kära läsare traditionsenligt varsin stjärna i himlen. Lite trångt kan det bli för i mars var ni många. 853 stycken och definitivt rekord för min lilla blogg. Tack för att ni tittade in och hjärtligt välkomna tillbaka!

 
ANNONS
 
kristallen

kristallen

3 april 2010 19:50

Hej Busan o vad säger man Grattis till 2 år. E en märklig känsla när man "fyller" år eller hur, tycker lite dubbel..Skönt o höra att du mår bra, har blivit lite skraj för o gå in på forumet då det hänt så mycket där inne men kollar rundor utan o skriva för det mesta. Fick själv besked i veckan att det finns nåt skumt på livmodern o i ryggen så snacka om o inte må toppen just nu, ska till gyn igen den 13:te o gud förbjude att det e nåt igen. Va nu rädd om dig o stor bamsekram o påska kram från Christel

http://kristallens.blogg.se

 
Anne Mari

Anne Mari

3 april 2010 22:22

Grattis! Det ger mig kraft att gå vidare att läsa om din resa. Själv var jag på första halvårskontrollen i torsdags. Hittade till din blogg via cancertjejer.
Kram
Anne Mari

http://www.annemarili.blogg.se

 
Linda

Linda

3 april 2010 23:31

Ja, HURRA för livet och grattis till de två åren som gått sen cancerdiagnosen! Det är så skönt att höra att du mår bra och jag hoppas att du haft en härlig påsk! :-)

Kraaaam!!

http://lindaskriver.blogspot.com

 
Shakiro

Shakiro

14 april 2010 21:38

Grattis i efterskott på 2-års dagen!!
Vi ses på Cancertjejerna ;)

http://lisab.bloggworld.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se