Direktlänk till inlägg 8 april 2010

Att ha änglarna på sin sida

Av Ingela - 8 april 2010 19:09

Eller turen. Eller ren och skär mänsklighet när den är som bäst. Välj själv. Idag uppstod ett litet tomrum mellan tandläkarbesök och information på Finansdepartementet. I stället för att göra som vanligt och gå upp och sätta mig på jobbet utan lunch, bestämde jag mig för att irra runt lite planlöst i affärer på väg ner mot banken på Hamngatan. Lunch fanns med i ursprungsplanen men det blir ju inte alltid som man vill.


Helt planlöst var inte irrandet. Jag var nämligen på jakt efter något väldigt fint, där många magiska guldmynt skulle få plats. Magiska guldmynt som ska hjälpa en liten tjej och hennes pappa att få tankarna på annat än att vara ledsen över att mamma fick lämna sin trasiga kropp. Det visade sig vara svårare än förväntat. Jag bestämde mig för att byta strategi och i stället börja med att säkra dom magiska guldmynten. Detta hos Banken på Hamngatan.


Där fanns det en väldigt fin maskin som förvandlade sedlar till mynt (och tvärtom också). Före mig i kön stod en ung tjej och växlade in tusentals kronor. Precis när hon var klar och det var min tur, insåg hon att hon inte hade något att bära sina myntrullar i. Hon tittade på mig, funderade en sekund och frågade sen om hon kunde lita på mig. Ja, det kan du, sa jag så ärligt jag kunde och med en fast blick. Och så sprang hon iväg och hämtade en påse. Hur coolt är inte det? Mitt i Stockholms innerstad. Och eftersom jag är jag, stod jag naturligtvis och vaktade hennes pengar som en hök när hon kom tillbaka. Som tack för hjälpen fick jag låna hennes kort. Det visade sig nämligen att den fina maskinen bara var till för såna som har särskilda kort. Inte var den särskilt fin heller, för den spottade ut nästan alla papperspengarna. Jag tackade min fina nya vän för lånet ändå och gick vidare in på banken.


Där var det inte helt klart om det faktiskt fanns riktiga pengar i kassan eller inte. Precis sådär som det är på bankerna nuförtiden. Jag tog därför två nummerlappar; en till kassan och en till kundtjänst. Kundtjänst vann. Han försäkrade mig att det fanns guldpengar och att jag bara behövde ta ut den summan jag ville ha från mitt konto.


När jag väl kom fram till kassan, visade det sig att vännen i kundtjänsten och Bankens Ledning hade lite olika uppfattningar. Att förvandla papperspengar till guldpengar är nämligen inget som privatpersoner ska bry sig om. Det är bara till för Företagen. Privatpersoner förväntas nämligen inte ha något Behov av guldpengar. Eftersom nu min vän i kundtjänsten redan hade lovat och eftersom han i kassan snabbt gick över på min sida och också blev min vän, så Struntade vi i Bankens Ledning och lät mitt plastkort dela med sig med ett riktigt guldregn. Jag behövde knappt ens berätta vad dom magiska guldpengarna skulle vara till.


Vid det här laget fick lunchplanerna snabbt arbetas om till en chokladkaka. Och trots ett alltmer strukturerat irrande i affärerna hade jag ännu ingen fin ask. Men efter besöket på departementet lossnade även det. Jag smet in på Stora Varuhuset på väg tillbaka till jobbet och hittade en helt perfekt ask. Lite orolig var jag att den skulle vara för liten men det har jag testat nu. Alla magiska guldpengarna får plats. Och jag hann till och med glida förbi favorithamburgerstället, så jag fick i mig något innan nästa möte. Visserligen fem timmar senare än normal lunchtid men bättre sent än aldrig.


Visst var alla änglarna på min sida idag! Faktiskt redan hos tandläkaren, där en förväntad bautasumma inte ens nådde upp till en tusenlapp. Och sen under hela resten av dagen. Eller också var det jag som släppte ut den lugna och rätt snälla människa som faktiskt bor därinne, innanför det stressade och hårda skalet. Kanske var det hon som lockade fram sin motsvarighet hos dom vi mötte? Hur som helst vill jag med stort eftertryck dela ut varsin stjärna i himlen till min maskinvän, till min kundtjänstvän och till min kassavän! Och till Stora Varuhuset som hade finaste asken som bara väntade på mig.

 
ANNONS
 
Christel

Christel

8 april 2010 21:21

Läste om din dag o vilken dag det blev för dig. E helt övertygad om att guldpengarna är just magiska, kan ju inte va annat eller hur. Va rädd om dig kram /christel

http://www.kristallens.blogg.se

 
Ingen bild

Lise-Lotte

9 april 2010 18:58

Håller med Christel. Helt uppenbart är guldpengarna magiska!!!

 
Shakiro

Shakiro

14 april 2010 21:39

Så mysigt du skriver/beskriver din dag idag. Jättehärligt att läsa din blogg så nu ska jag fortsätta med några fler inlägg

http://lisab.bloggworld.se

 
Ingen bild

Carolina

6 maj 2010 22:04

Fin skildring av en viktig dag!
Tack för att du tog dig tid!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se