Direktlänk till inlägg 3 maj 2010

Anhörig...

Av Ingela - 3 maj 2010 19:30

Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit orden "att vara anhörig är många gånger kanske till och med värre än att vara drabbad" eller liknande formuleringar. Och nu inser jag hur sant det faktiskt är. Samtalet jag fick förra lördagen innebar just att jag nu också är anhörig. Eftersom det här är min blogg skriver jag inte något om vem eller hur diagnosen lyder. Inte just nu i alla fall. Jag koncentrerar mig i stället på att reflektera över hur resan kan te sig från en annan vinkel.


Jag var i alla fall med, som anhörig, på ett besök på det som förut hette Bröstakuten. Samma ställe som släppte ut mig med minst sagt konstig information den 1 april för två år sen. Jag var taggad till tusen och hade läst på ordentligt för att inte historien skulle upprepas. Till min stora glädje var det ett helt annat stuk nu. Här fanns en erfaren kirurg och en kontaktsjuksköterska. I samma rum och på en gång och innan besöket var över var både operation och en hel del annat inbokat. Proffsigt och ändå varmt och empatiskt. Stjärna i himlen till er på Drottninggatan!


Och varsin stjärna till alla er 856 unika, underbara besökare under april månad, förstås!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gabriella

4 maj 2010 13:33

Jag är glad att din "anhöriga" har dig att hålla i handen på sin resa men jag är ledsen att du ska behöva uppleva hur det är att vara "anhörig" också. Sköt om dig.

 
Ingen bild

Lise-Lotte

4 maj 2010 19:36

Näej, inte det också! Men det är tur att personen har dig att hålla i handen. Bra att det var kloka personer ni fick träffa.
Jo, det är för jävligt att vara anhörig också. Vet än så länge inte hur det är att ha cancer själv, men tror ändå att det är värre. Men det vet jag ju inte.
Du vet att du får ringa om du vill, va? Dygnet runt.
Kram

 
Ingen bild

Svea

5 maj 2010 23:31

Så tråkigt. Men du ska veta hur tryggt det känns att ha en anhörig med sig som gått igenom den resa man själv ska påbörja. Själv fick jag bc ca 3 år efter min syster. Ta vara på dig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se