Direktlänk till inlägg 10 maj 2010

Ännu ett återbesök

Av Ingela - 10 maj 2010 19:18

Dagen började kanske inte helt bra. Jag åkte iväg för att ta dom sedvanliga blodproven. Kön var ovanligt lång och när det äntligen var min tur, visade det sig att det inte fanns nån remiss. Underbaraste, härligaste provsköterskan gick och ringde upp till Bröst & Sarkom, där det faktiskt fanns någon som svarade så tidigt, och fick ett muntligt besked om att remiss skulle läggas in så fort datorerna kom igång. Klart värt en stjärna i himlen.


Jag skulle också ta prover inför studien jag är med i, så det blev två normala rör och två dubbelt så stora. I vanlig ordning ville inte min kropp riktigt vara med, trots att jag hade värmt upp armvecket så fint. Fast den gav upp inför fullbordat faktum och släppte fram en lämplig åder att sticka i. Ett litet pytteblåmärke på nån centimeter är ju inget att bråka om.


Jag trodde ju i min djupa enfald att transporten från Radiumhemmets provtagning till genbanken på KI skulle klaras av utan min inblandning. Men icke då. Jag fick i stället ta med mig mina rör i det svarskuvert som kom med informationen om studien och lägga det på närmsta brevlåda, vilket råkade bli den vid Norra Bantorget. Känns ju som en effektiv logistik...


Efter några timmars styrelsemöte var det så dags för själva återbesöket. Jag hade förberett en lång argumentation för att få en remiss till kirurgerna och åtminstone börja förbereda rekonstruktionsprocessen. Den behövdes inte alls. Visserligen lär jag få vänta ett tag men remissen lovade han att skicka iväg på en gång. Trots att det egentligen är lite för tidigt. Så nu gäller det att ta tag i viktfrågan på allvar under sommaren.


Proverna var bra och inga konstigheter fanns att klämma på. Och sen kom dagens höjdpunkt. Nästa återbesök blir om sex månader!!! Alltså, jag förstår mycket väl att faran inte är över. Kontroll varje halvår är rätt tätt det också. Men det är dubbelt så lång tid som hittills och det ser jag som mitt officiella byte till en något lägre riskgrupp. Och det är stort! Och fantastiskt! Nog har även min onkolog förtjänat sin stjärna i himlen idag!


Och det har verkligen alla tum-, tå- och tasshållare gjort. Och glada tillropare. På Facebook och på Cancertjejer. Tack för allt stöd!
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se