Direktlänk till inlägg 23 maj 2010

Ett tag sen sist

Av Ingela - 23 maj 2010 19:10

Det har inte blivit av att skriva på ett tag. Inte för att det inte har funnits något att skriva om utan för att det har varit mycket runt omkring. Både bra och dåligt.


I fredags begravdes finaste lilla H. Jag funderade länge och väl på om jag skulle försöka ta mig dit men bestämde mig för att inte göra det. Vi var några cancertjejer som skramlade till en fin bukett. Jag är helt övertygad om att det var så lilla H hade velat ha det. Att hennes älskade killar fick möjlighet att ta farväl ostört. Att hennes älskade killar fick fortsätta att vara så anonyma som det nu är möjligt. Sov i ro, Helena.


Igår möttes jag av nyheten att ännu en cancertjej lämnat oss. Pysan fick ge upp kampen mot herr C. Hon hade skrivit sitt sista inlägg i förväg: Skål tjejen!

http://pysan.wordpress.com/2010/05/22/borta/


Och så var det dags för lite bra. Löftet om att en remiss skulle gå iväg till kirurgen fick mig att ta mig i kragen ordentligt. Nu gäller det nämligen att parkera min kropp i nån sorts trivselvikt som blir mer eller mindre beständig. Även om en rekonstruktion av kroppsegen vävnad till viss del följer storleksförändringar i kroppen i övrigt, är det ändå begränsat. Så jag ökade på träningsmängden rejält direkt när jag kom från mitt återbesök.


Belöningen var ganska omedelbar. Dels gav det tämligen direkt resultat på vågen. Inga mirakel men äntligen har jag lyckats bli av med dom värsta cancerkilona och väger nu under 80. Det är faktiskt rätt imponerande, om jag får säga det själv. Den stora belöningen kom annars i fredags. Då låg en kallelse i brevlådan till plastikkirurgen på KS. Redan 28 juni ska jag dit för en bedömning. Spännande, läskigt, fantastiskt... Jag försöker verkligen hålla i mig men ett litet frö har ändå såtts. Tänk om jag kan få fira min femtioårsdag med två bröst...


Det här hade jag verkligen inte väntat mig. Att det skulle kännas så viktigt. Visst har det varit helt okej att hanka sig fram med proteser eller munkjackor och jag var ju från början inte ens säker på att jag ville ha nån rekonstruktion. Men nu vill jag. Väldigt mycket. Lite hänger det nog ihop med att jag fick gå över från tremånaders- till halvårskontroller. Att få "tillstånd" att se framåt i lite längre perspektiv. Samtidigt ser jag ju risken. Helt ofarligt är det ju inte att gå in och "rota" i kroppen när man inte vet vad som finns därinne. Men det är värt risken. Så känns det i alla fall just nu. Återstår att se hur det känns efter den 28 juni. Tack och lov behöver jag i alla fall inte träffa samma kirurg som förra gången...

 
ANNONS
 
Lisa

Lisa

26 maj 2010 12:50

Härligt att höra om kilona. Antar att jag får tampas med några extra kilon sen jag med.
Lycka till med rekonstruktionen och grattis i förskott till 50-års dagen :)

http://lisasfotoblogg.bloggworld.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se