Direktlänk till inlägg 22 juni 2010

Det närmar sig

Av Ingela - 22 juni 2010 20:00

Nu är det inte ens en vecka kvar till besöket hos plastikkirurgen och viktminskningen har kommit av sig lite. En helg i Nyon med ostfondue, chips och lite annat smått och gott kan möjligen ha haft en bidragande orsak... Men det var det värt!


Utöver det fick jag en aha-upplevelse framför TV:n i helgen. Jag har ju försökt att dra ner kolhydraterna till ett minimum. Tränare Bob i Biggest Loser kommenterade en av deltagarna som hade gjort precis detsamma och hamnat under strecket. "Att ta bort kolhydrater fungerar ju bara för den som bara sitter still". Och även om jag inte är i närheten av träningsintensiteten hos gänget i Biggest Looser, kör jag ju ändå en timme per dag, minst fem dagar i veckan. Och det går trögt med muskelbygget. Nu byter jag diet, med början med havregrynsgröt i morgon bitti, så får vi se vilka resultat det kan ge.


Det är faktiskt inte enbart positiva upplevelser med att gå ner i vikt. Helt plötsligt när fettlagret krymper, hittar man små knölar både här och där. Dom små knölarna är naturligtvis ben. En helt naturlig del av skelettet, som bara inte har gått att känna på väldigt länge. Men innan hjärnan har hunnit registrera och bearbeta all tillgänglig information för att så småningom just dra den slutsatsen, hinner man genomgå en halv cellgiftsbehandling. Typ. Om man inte väljer att strutsa. Dvs att bortse från allt som faktiskt skulle kunna vara en varningssignal. Välkommen till en glimt av livet som resande i cancerlandet!


På något sätt får man försöka balansera mellan ytterligheterna. Det jobbiga är att den som har ypperliga prognoser faktiskt kan få återfall. Det positiva är att även vi med rätt usla prognoser kan överleva. Och det är ju faktiskt både bra och dåligt att ingen kan förutspå vem som hamnar i vilken grupp. Tycker jag i alla fall. Om det nu skulle gå så illa att jag får återfall, vill jag åtminstone ha levat ett fullt liv fram till dess.


Men först tänkte jag se till att måndagens besök på KS blir så framgångsrikt som det bara kan bli!

 
ANNONS
 
christe

christe

22 juni 2010 23:06

Så klart att det blir bra, blir ju så spännande att bli "två" igen. Tänker på dig Busan o håller tummarna.Lycka Till på Måndag o va rädd om dig. kram från christel

http://www.kristallens.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se