Direktlänk till inlägg 17 juli 2010

Det fulgula

Av Ingela - 17 juli 2010 18:23

Man är inte direkt billig i drift i cancerlandet. Hur mycket cellgiftsbehandlingar, operation och strålning gått på törs man ju knappt tänka sig. Och igår fick jag en påminnelse om att även efterbehandlingen har sin prislapp. Jag hade nästan slut på fulgula piller här hemma och passade därför på att uppsöka ett apotek när jag ändå skulle till Norrtälje.


Det fulgula har naturligtvis ett namn. Det heter Femar och den aktiva substansen heter Letrozol. Det ingår i en familj av läkemedel som kallas aromatashämmare. Min Hemske Harald var ju östrogenkänslig. Femar minskar östrogenmängden i kroppen genom att blockera ett enzym (aromatas) vilket deltar i östrogenproduktionen. Detta ska då hindra att eventuella mikrometastaser som kan ha hunnit smita ut genom lymfsystemet inte ska få något att livnära sig på. Om man nu verkligen har passerat klimakteriet, som sagt. Men det bekymret tar vi när jag väl har fått komma på gynundersökningen.


Tjejen som expedierade receptet var tvungen att kolla en extra gång. Hon tyckte det var väldigt dyrt för mig. 1724:50 var min andel för 100 piller. Men med tanke på att bruttokostnaden var 3546:50, kom jag väl rätt billigt undan ändå. Och ett enda uttag räcker ju för att direkt slå i högkostnadstaket, så resten av årets konsumtion blir ju gratis. För mig. Det enda jag inte riktigt förstår är hur det kunde bli 1724:50. Högkostnadsskyddet börjar vid 1800 jämnt och jag hade gärna betalat dom 5:50 som återstår...


Hur som helst. För den totala kostnaden av 3546:50 får jag förhoppningsvis möjligheten att leva sjukdomsfri ett tag till. Minst fem år om nu medicinen fungerar. Tyvärr ingår det en lång rad biverkningar i paketet. Det brukar liksom göra det när man äter starka mediciner. Jag ska inte trötta er med den långa biverkningslistan. Vill ni läsa finns den på www.fass.se när ni söker på Femar. Jag tycker nog att jag klarat mig rätt bra när det gäller biverkningar. Hittills i alla fall. Ta i trä!!!

 

 

 
ANNONS
 
Linda

Linda

17 juli 2010 19:47

Ja, som cancerpatient kostar man en himla massa pengar! Kan tänka mig att alla undersökningar man fått göra och alla behandlingar har kostat en rejäl summa. Bara den där sprutan jag fick efter varje cellgiftsbehandling var ju hutlöst dyr (närmare 15 000:- för EN spruta).

kram Linda

http://lindaskriver.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se