Direktlänk till inlägg 31 oktober 2010

Förberedelser

Av Ingela - 31 oktober 2010 21:35

Helgen har gått åt till att förbereda Japanresan, och framför allt dom tio dagar som jag inte kommer att vara på hemmaplan. Tack och lov för dator och mobiltelefon! Med hjälp av dom hinner jag nog fixa en hel del på plats också. Fast just nu har jag bestämt mig för att det blir som det blir med det. Nu tänker jag njuta av nuet och försöka få ut så mycket som det bara går av en resa som jag sett fram emot på så många olika sätt. Framför allt har ju resan varit ett mål och en sorts symbol för min kamp för att överleva och bara det är väl ett skäl gott som något att ta vara på nuet.


Jag har också hunnit fundera en hel del över besöket hos plastikkirurgen och min ovilja att få ett implantat. Hur jag än vrider och vänder på det, kommer jag till samma slutsats. Jag vill inte ha ett främmande föremål i min kropp. Jag har helt enkelt haft ett för mycket, dvs Hemske Harald. Helt förnuftsmässigt förstår jag ju att man inte kan jämföra en aggressiv tumör med en silikonklump men känslomässigt spelar det ingen roll. Jag vill inte ha fler främmande föremål. Punkt. Och just i den här frågan har jag ju faktiskt möjlighet att hålla i kontrollspaken.


Glömde förresten att rapportera det mest positiva inslaget från kirurgbesöket; min operation blir redan den 28 november. En söndag! Har man väl kommit in i privatvårdens värld, med hjälp av vårdgarantin, sparas uppenbarligen inga medel för att erbjuda det som en gång lovats. Jag kan inte låta bli att fundera över varför inte landstinget kan leverera detta i egen regi? Eller kan och kan... Om bara den politiska viljan fanns...


Apropå politisk vilja, skulle väl i den bästa av världar all cancerforskning finansieras via skattsedeln. Nu är det inte så. Långt ifrån så. Därför är jag oerhört tacksam och stolt över alla bidrag som hittills kommit till min insamling:


http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=4432


Målet på 5000 kronor uppnåddes redan i förra veckan, så nu har jag höjt ribban. Än en gång, tack på förhand!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Okki

31 oktober 2010 22:41

Förstår helt din ovilja att ha nåt främmande "föremål" i kroppen. Tänker oxå så.
Hoppas din resa blir lyckad och att du hinner njuta.
Kram Okki

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se