Alla inlägg under oktober 2010

Av Ingela - 5 oktober 2010 18:50

Igår ringde jag till KS eftersom jag inte hört något över huvud taget om tidpunkt för min rekonstruktion. Jag fick tag på en kontaktsköterska som meddelade att det inte var aktuellt förrän efter årsskiftet. Fast hon i samma andetag meddelade att mina tre månader passerades i fredags. När jag undrade vad vi då ska med vårdgarantin till, suckade hon bara. Dom har begärt extra medel för att kunna skicka iväg patienter till andra landsting eller privata alternativ för att beta av den långa kön men inte fått något svar. Eller lång och lång. Det är ungefär tio före mig just när det gäller min operation men man gör tydligen inte fler än en per vecka.


Jag frågade om det möjligen kunde skynda på tilldelningen av extra medel om vi var fler som krävde vårdgaranti, vilket hon inte trodde. Snarare att det vore orättvist mot dom tio före mig i kön som inte har klagat eftersom det som troligtvis händer är att dom kanske knökar in mig lite tidigare i kön. I stället för att komma med extra resurser. Jag förstår precis vad hon menar och håller i grund och botten med men å andra sidan måste vi ju häva upp pipen och visa att vårdgarantin inte är värd pappret den är skriven på ens. Lite moment 22 med andra ord. Till slut bestämde jag mig i alla fall för att hävda vårdgarantin.


KS har någon egen variant på vårdgaranti som innebär att man måste ringa till dom. Det var inte helt lätt igår eftersom en automatisk röst meddelade att telefonkön var full och vänligen bad alla att återkomma nästkommande vardag. Idag gick det bättre. Den handläggare jag pratade med höll fullständigt med om att det var oacceptabelt med så lång väntetid och lovade att återkomma när hon har ett bättre besked. Nu tror jag det först när hon faktiskt återkommer. Med en operationstid. Erfarenheterna från andra som försökt gå samma väg ger inte något större hopp. Men hon ska få en chans.


Ännu en gång har det blivit rosa månad. För två år sen tyckte jag enbart att det var jobbigt och ville bara gömma mig. Det blev för mycket, sådär mitt i behandlingen. Förra året var det fortfarande obekvämt. Det blir liksom lite väl mycket rosa. Överallt. I år har jag knappt märkt av den. Jag vet inte om det beror på att det är lägre profil från arrangörer och sponsorer men jag tror inte det. Jag tror helt enkelt att det är jag som mer och mer anpassar mig till det "vanliga" livet. Och tackar min lyckliga stjärna för varje dag jag får chansen att göra just det. 


För det är många som aldrig får den chansen. Många som tvingas anpassa sig till ett liv utan returbiljett i Cancerlandet. Många som får och fått lämna oss alltför tidigt. Och för dom, och för oss som ändå fått framgångsrika behandlingar, tänker jag nog faktiskt gå ut och köpa lite rosa grejer. Lika väl som att köpa blå eller gröna, liksom.


Och alla er 820 unika, fantastiska och alldeles hjärtligt välkomna bloggläsare under september månad vill jag som vanligt ge varsin stjärna i himlen!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards