Direktlänk till inlägg 30 december 2010

Äntligen åt rätt håll!

Av Ingela - 30 december 2010 18:23

Det verkar som att antibiotikan äntligen börjar göra det den ska. I och för sig gör den mycket annat också men mer om det sen. Måndagkvällen och tisdagen var inte roliga. Jag kände mig präktigt hängig och var ett tag rätt övertygad om att jag inte tålde medicinen. Igår morse mådde jag ändå rätt bra. Det kändes att svullnaden inte hade ökat. Kanske hade den till och med gått ner lite och det skvalpade inte alls särskilt mycket.


Jag bestämde mig för att passa på eftersom jag hade återbesöket inbokat idag. Jag åkte hem! Visserligen bara fram och tillbaka men jag fick se att allt var okej och stänga av dom saker som bör vara avstängda när jag inte är där. Och jag skottade ingen snö. Faktiskt inte. I stället fick jag pulsa mig fram mellan bilen och huset. I plogvallen försvann hela benet. Men det gick att ta sig fram!


Inte ens efter det äventyret var jag särskilt svullen och inte heller i morse. Jag funderade på att avboka återbesöket men insåg att jag förmodligen skulle ångra mig redan sekunden efter. En hel nyårshelg med oro och ångest över att jag kanske gjorde fel - nej tack. Men jag hade gissat rätt. Hon tyckte inte heller att det behövdes någon dränering idag och jag behöver inte oroa mig om det svullnar lite till. Skönt. Då känns det som att jag har kontroll över var gränserna går. Nu ska jag bara försöka ta mig i kragen och fortsätta ta det lugnt. Och det är inte helt lätt nu när jag börjar må som en människa igen...


Tillbaka till antibiotikan. Den har ju en rätt diger biverkningslista och igår roade jag mig med att jämföra den med fulgulpillrets. Dom har en hel del otäckheter gemensamt och jag funderar på om pillrena tillsammans förstärker just dom biverkningarna. Taskig mage är med förstås men det hade jag ju redan, både av förra antibiotikan men alltsom oftast även av fulgulpillret. Och underligt nog verkar den här lite snällare än förra sorten. Fast bara lite. Ledsmärta är en annan gemensam nämnare och både den och skelettsmärtan har varit på topp senaste dagarna. Fast det kan ju i och för sig bero på väderomslaget. Att jag har sovit betydligt mindre än vanligt (och då sover jag väldigt lite i vanliga fall) har jag skyllt på ärren och infektionen men nu ser jag att sömnproblem respektive sömnlöshet finns med.


Nedstämdhet, förvirring, oroskänsla och retbarhet är en liten mix av båda listorna. Så jag antar att jag kan skylla på mina mediciner att jag fullständigt brast ut i gråt igår. Av en fullständigt löjlig anledning, nämligen en trasig bensinpump. Nog kan jag vara både ledsen, gnällig och på rejält dåligt humör i vanliga fall med det skulle jag nog aldrig grina över annars. Det kändes ungefär som när jag började med Tamoxifen och satt och grät störtfloder framför Lilla huset på prärien. Insåg jag när det hade gått över, lika fort som det började, och jag kunde skratta både åt mig själv och situationen. :)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Katrine

30 december 2010 20:43

Känns lite märkligt att av 4 som opades den veckan eller dom dagarna sö-må så är vi i alla fall 3 med infektion. Den fjärde har jag ingen kontakt med. Fick ju nytt pc igår dalcain. Ny omläggning imorgon. Krya på dig o hoppas du får ett fint nyår.
Kramar Katrine

 
Ingen bild

Carolina

2 januari 2011 16:59

Skönt att det kom ett skratt på slutet...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se