Direktlänk till inlägg 28 april 2011

Åtta timmar!

Av Ingela - 28 april 2011 18:54

Jag kanske rent av ska tacka både Putin, Försäkringsbolaget och Banken. Kanske var det ren utmattning efter gårdagens äventyr som gjorde att jag sov hela åtta timmar inatt! Det var verkligen ett tag sen. Visserligen hade jag föredragit att somna något senare och sluppit vara klarvaken klockan fyra i morse men man kan ju inte få allt här i livet. Åtta timmar är ändå åtta timmar!


Och jag kan ju hoppas att Banken är huvudansvarig för detta. Jag tog mig nämligen igenom kapitel två av Jakten på det gömda Bankkontoret idag, så då kan jag kanske få sova en hel natt till. Det blir som det blir med det. Helt lätt var det inte att hitta det där Kontoret som faktiskt hade öppet ända till 18.00 Det låg inte där det alltid har legat. Där hängde bara en skylt uppe innanför ett glasfönster men något Bankkontor såg jag inte skymten av. Jag ringde till kundtjänsten som försäkrade att det skulle ligga en bit längre ner i nästa gathörn.


Och det låg faktiskt ett Kontor där. Men det var naturligtvis ett helt vanligt (enligt nutidens mått mätt allltså) Kontor, dvs ett utan pengar. Det fanns kölappar för "snabba ärenden" men när jag frågade en ledig handläggare meddelade hon lite lätt nedlåtande att överföring från utbetalningskort till konto inte räknades dit. Däremot skulle det finnas ett ställe 30 meter längre bort där dom faktiskt kunde ordna sånt. Där satt det en stor skylt redan vid ingången som stolt förklarade att det minsann inte finns nån myntmaskin. I alla fall inte där! Huruvida det gick att byta pengar med Banken där, framgick inte.


Men det fungerade i alla fall att utföra mitt ärende. Jag fick också ett löfte om att samtliga framtida utbetalningar som går via Banken, till utbetalningskort eller inte, ska sättas in på mitt konto. Och det får väl räcka för idag. Fast jag funderar fortfarande på vilka ärenden som räknas som "snabba ärenden". Mer än "Hej, kan man utföra "normala" bankärenden här? Nehej, jaså inte..." Och just dom ärendena verkar ju lite dyrt att ha speciella Kontor för. Särskilt om det bara är 30 meter till det gömda Bankkontoret där man faktiskt kan utföra åtminstone några "normala" bankärenden.


Det blev åtminstone inte så mycket tid över till att reta mig på dagens femmånadersjubileum. Idag var det dessutom lite svalare, vilket onekligen förenklar saker och ting. Det är liksom betydligt enklare att dölja diverse storleksskillnader, skavanker och framför allt tortyrredskapet om man kan använda relativt tjocka och bylsiga kläder. Men när temperaturen börjar nå upp till sommarhöjder blir det svårare. Jag hämtade ju ut en delprotes före jul men den har jag bara kunnat använda en enda gång. Och egentligen inte ens då men ibland får man faktiskt lida pin för att vara/få känna sig fin. Nu är det i alla fall mindre än fyra veckor kvar till utjämningsoperationen, så någon nytta har jag ändå av detta jubileum.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se