Direktlänk till inlägg 16 maj 2011

Eller kanske ändå inte?

Av Ingela - 16 maj 2011 17:54

Alltså, the bitch is still back! Men jag har funderat lite till om det där med blodprov och riva upp himmel och jord. När jag nu slapp känslan av underläge och kunde fundera i mitt eget läge, kröp lite fler faktorer upp till ytan.


För det första bestämde jag mig för ungefär ett år sen att oavsett hur länge jag kommer att leva, vill jag ha två bröst. Jag var dessutom väldigt medveten om att jag vid den tidpunkten knappast hade fått en remiss till plastikkirurgen från professorn. Han hade med största sannolikhet sagt att jag borde vänta minst ett halvår till. Där tog jag en rövare med min nya onkolog eftersom jag ville ha det där bröstet som en femtioårspresent. Eller åtminstone så fort som möjligt. Visst var det han som skrev ut själva remissen men på sätt och vis hade jag ju redan tagit ansvaret för beslutet. Och på samma sätt var det ju mitt beslut att utnyttja vårdgarantin, för att verkligen skynda på processen.


Så jag har verkligen tänkt efter och bestämt mig för att det kanske är bäst att ha det där blodprovet efter operationen ändå. Bring it on, liksom. Que sera, sera. För att jag vill det här oavsett vad blodprovet visar. Skulle det vara något ovälkommet på gång, möter jag det ändå med en något mer proportionell kropp (förutom diverse gäddhäng och flodhästmagar förstås men det är en helt annan historia). Jag har full förståelse för att kanske inte alla hänger med i mina svängningar. Det är inte säkert att jag gör det själv heller men just nu känns det rätt.


Något annat som känns helt rätt är att jag har bestämt mig för att anlita ett företag som får sköta det nödvändigaste i min trädgård under hela säsongen. Jag har ju fortfarande "snöskottningsförbud" efter operation 1 och det lär väl dröja ett tag innan den andra sidan blir helt OK efter operation 2. Som det är just nu är det helt omöjligt. Det finns inte en sportslig att jag kan baxa varken ut eller in gräsklipparen dom tre trappstegen. Och att hänga på mig en tung och vibrerande trimmer, skulle väl få både plastikkirurgen och landstinget att säga upp mig som patient...


Jag har fått kontakt med en jättetrevlig kille som kommer och tittar på onsdag och det känns rent spontant som att vi kommer att bli överens. Det där med trädgården har annars varit ett ännu värre stressmoment än snöskottningen i vintras. Att inte kunna skotta snö, drabbar ju bara mig. Att inte kunna sköta trädgården, och framför allt dikena, drabbar andra också. Och jag tycker redan att jag har varit på gränsen dom senaste åren, med min alltmer djungelliknande trädgård. Visserligen helt ofrivilligt men jag vill inte känna så ett år till.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se