Direktlänk till inlägg 24 maj 2011

Descutanduschad

Av Ingela - 24 maj 2011 18:28

En inte helt angenäm förberedelse inför operationen är Descutanduschen. Tyvärr blir man torr som fnöske efter en stund och när man inte får använda balsam i håret, försvinner det lite väl många hårstrån när man väl ska försöka borsta ut det. Men ren känner man sig.


Det skiljer sig rejält från vårdgivare till vårdgivare hur noga man är med det där. På kliniken är det både kvällen före och operationsdagens morgon som gäller. På KS räckte det med kvällen före och där fick jag dessutom dispens från att använda schampopåsen till dom ungefär fyra hårstråna jag kunde ståta med på den tiden (fast den dispensen hade jag nog fått på kliniken också). På St Göran brydde dom sig inte alls om Descutanduschen. Varken när jag opererade in eller ur venporten eller när mamma ändå gjorde en omfattande operation. Ärligt talat föredrar jag dom som vill att man är så ren som det går när det är dags för operation.


Snart är det dags att inleda fastan och om jag vill ha kaffe i morgon bitti, får jag ställa klockan på 05.00 Kaffe utan mjölk. Men även det är bättre än inget. Och inget är det som gäller från 05.30 Annars är kvällens planer inte mer specifika än att jag ska försöka bli trött och få sova åtminstone några timmar i natt. Eller förresten. En specifik plan har jag och det är att inte se på Plastikkirurgerna. Det vore ju mindre kul om tortyrdoktorn, eller någon av dom andra heller för den delen, skulle stå där och bända och ha sig i en bröstoperation. Eller näsoperation. Eller operation över huvud taget... Det spar jag nog hellre till efter morgondagen.

 
ANNONS
 
Liselott

Liselott

25 maj 2011 08:54

Lycka till med operationen idag, jag tänker på dej!

http://lisse1978.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se