Direktlänk till inlägg 4 juli 2011

Att förena nytta med nytta

Av Ingela - 4 juli 2011 18:05

Idag var det dags för min bentäthetsmätning. Svår den där att uttala. Lite sex laxar, typ. Prova själv och se hur svårt det är att få e:na och ä:na på rätt ställe. Särskilt om man ska uttala det snabbt. I egenskap av uppväxt söder om söder tar jag mig därför rätten att säga "bentethetsmetning". Mycket enklare!


Själva "metningen" är i sig rätt enkel. Man ligger ner på en brits och blir scannad av en "arm" som rör sig lite fram och tillbaka. Inget stickande. Ingen kontrastvätska, varken före eller under tiden. Inget trångt rör att bli intryckt i. Det enda obehaget är när man ska vända fötterna inåt, för att få rätt vinkel på höfterna. Det gör inte särskilt ont men det känns lite som att allt ska hoppa ur led. Det gör det inte i allmänhet och det gjorde det inte idag. Så nu är det bara att invänta resultatet. Det här är ju en enkel undersökning även i perspektivet att den egentligen inte har med herr C att göra. Fast ändå. Den kommer att avgöra om jag kan fortsätta slippa vidriga veckopillret. Och det kan jag få göra om inte "bentetheten" har blivit märkbart sämre än vid förra "metningen". Hoppas, hoppas. Det finns liksom en anledning till att jag kallar dom vidriga veckopiller. För säkerhets skull ska jag läsa på lite om dom olika alternativen som faktiskt finns just till veckopiller. Alltid bra att vara förberedd.


Hur förenade jag då nytta med nytta? Jo, jag tog en powerwalk från Norra Bantorget till KS. Och när det visade sig att jag skulle få vänta i 27 minuter på bussen tillbaka, blev det en powerwalk till i stället. Och faktiskt kändes det mer som nöje än nytta att kunna få upp lite tempo i den lite svalare luften.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se