Direktlänk till inlägg 13 juli 2011

Tejpbytesdag

Av Ingela - 13 juli 2011 19:57

Egentligen var det dags att byta tejp igår men då orkade jag inte. Det var snudd på att det inte blev av idag heller. Det tog halva dagen att övertyga mig själv om att det var dags att kliva in i duschen och sen riva av alla tejpbitarna. Inte för att det gjorde överdrivet ont utan för att jag var lite rädd för hur det skulle se ut under tejpbitarna.


Det såg inte bra ut. Illröda utslag, på gränsen till sår. Jag blir så trött på att inget kan få fungera bara helt normalt. Eftersom jag vet att jag har känslig hud, använder jag ju redan en tejp som knappt finns att få tag i på apoteken. Bara för att... Efter lite googlande idag hittade jag kanske ett alternativ; en sorts genomskinlig silikonhäfta. Om det nu inte är samma som dom smackar på direkt efter operationerna, för då är den helt körd. Mer irriterad hud än efter dom har jag nog aldrig haft. Det får nog bli en tur in till ett apotek i morgon för att kolla hur det är.


Jag lät i alla fall ärr och utslag lufta i fyra timmar, smorde med lite mjukgörande kräm och tejpade sedan så gott det gick med hjälp av kompresser. Aldrig mer får det gå så lång tid som två veckor mellan tejpbytena. Får jag nu bara bort det värst irriterade kan jag testa med lite kortisonsalva då och då. Och nu får jag väl ändå rycka upp mig och ringa till kliniken och kolla upp hur det egentligen är med tejpandet. Är det bara estetiskt finns det väl ingen större anledning till självplågeri.


Något bättre mår kroppen i alla fall. Kanske för att det har blivit betydligt svalare. Eller av någon annan anledning. Träningsvärk är det nog ändå inte. Den sitter i musklerna och där har jag inte ont. Däremot kan det ju faktiskt vara så att bristen på tränade muskler gör att ansträngningen känns i skelett och leder. Lite har jag dragit ner på tempot och träningsmängden. Fast bara lite. Stämmer min teori är det väl ändå bäst att kämpa på. Och som vanligt, mår jag ju bättre både fysiskt och psykiskt av att träna.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se