Direktlänk till inlägg 19 juli 2011

Oro, lättnad och irritation

Av Ingela - 19 juli 2011 17:57

I torsdags ringde en av sköterskorna på Radiumhemmet. Senaste onken ville att jag skulle ta ett nytt blodprov eftersom mina levervärden var något förhöjda vid senaste provet, för dryga sex veckor sen. Tack för den informationen. Men kom den inte sisådär sex veckor för sent?! Jag brukar alltid ta mina prover så resultatet ska vara klart vid själva återbesöket. Då kan man gå igenom i lugn och ro om det skulle vara några värden som sticker ut. Just den här gången hade mina prover hunnit koagulera, så jag fick ta om proverna efter återbesöket. När jag inte hade hört något på ett par dagar, tog jag för givet att faran var över. Det skulle jag uppenbarligen inte ha gjort.


För att börja lite bakifrån tog jag det säkra före det osäkra idag och ringde själv och frågade efter provsvaren. Jag fick beskedet att det ena levervärdet var helt normalt. Det andra var fortfarande något lite förhöjt men i alla fall lägre än förra gången. Jätteskönt! Och faktiskt rent logiskt vad jag kunde förvänta mig. Jag hade inte ens en akutremiss och det är nog första gången. Men det går inte att komma från oron. Framför allt inte när dom ringer så där som en blixt från en klar himmel. Man hinner måla upp många skräckscenarier på fem dagar. Och jag blir faktiskt riktigt irriterad över att hela paketet med oro och irritation med stor sannolikhet hade kunnat undvikas om dom bara hade lyssnat på mig.


Jag bad ju att få göra blodprovet en dag tidigare än vad det stod i remissen, dvs dagen före operationen. Men se, det gick inte för sig. När sen det första provet hade koagulerat föreslog jag att vi skulle vänta någon vecka eftersom jag var fullproppad med diverse starka värktabletter. Men se, det gick inte heller för sig. Trots att jag efter det har hört många säga att det är ganska vanligt att just levervärdena är förhöjda efter en operation och särskilt under perioden när man äter värktabletter. Hade vi gjort som jag ville från början hade vi åtminstone vetat vad ursprungsläget var.


En riktig pärla till provtagare lyckades jag hitta i alla fall. Jag vaknade upp dunderförkyld och med kraftig feber igår, så jag orkade inte åka ända till Radiumhemmet. Jag har testat provtagningscentralerna vid Hötorget och Odenplan, med minst sagt varierande resultat, så dit hade jag ingen lust att gå. Det fick bli den på Tegnérgatan. Jag hann knappt tala om att det nog måste till en butterfly förrän han plockade fram en svart nål som var ännu tunnare. Sticket gick jättebra, trots att jag hade glömt värmekudden hemma, och ett så här litet blåmärke var det länge sen jag hade. Stor stjärna i himlen! 
ANNONS
 
Ingen bild

Lise-Lotte

19 juli 2011 18:43

Puh. Vad jobbigt! Man är ju ett vrak av oro när man väntar på provsvar. Det borde ju framför allt de på Radiumhemmet veta! Urk. Men skönt att proverna var bra!!! Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se