Direktlänk till inlägg 20 juli 2011

Vila vidare, vidriga veckopiller!

Av Ingela - 20 juli 2011 17:35

För en stund sen ringde ännu en onkolog från Radiumhemmet. Min senaste är på semester men han som ringde tyckte att jag borde få resultatet av "bentethetsmetningen", som just hade kommit. En onk av den bra sorten med andra ord. Hans besked var ännu bättre. Värdena var i princip identiska sedan förra mätningen! Han lät lite förvånad när jag brast ut i ett glädjetjut. Det visade sig att han inte visste att jag hade lagt av med vidriga veckopillren på prov. När han väl fick reda på det förstod han också att resultatet är över all förväntan.


Dom vidriga veckopillren heter Alendronat och är alltså till för att förebygga osteoporos, dvs benskörhet. Jag tog dom en gång per vecka, därav efternamnet, och var äckligt stel med smärtor hela pillerdagarna. Därav förnamnet. Jag och min förra onkolog kom överens om att testa ett tag utan vidriga veckopillren eftersom jag ändå har så pass kraftig stelhet och värk av dom fulgula och förra mätningen var på gränsen. Det nya testet utföll alltså till det bästa! Nu kan jag med gott samvete låta dom ligga kvar i medicinskåpet ett tag till. Kanske ett par år till och med, innan det är dags för en ny "bentethetsmetning". Hurra!


Jag är dessutom helt övertygad om att mina träningsansträngningar har gjort nytta. Vem vet om inte värdena till och med kunde varit bättre om det inte hade varit för alla operationssviterna. I alla fulla fall längtar jag efter att den här sommarförkylningen ska ge med sig, så jag kan få köra igång med både promenader och cross-trainer igen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Margareta

22 juli 2011 09:16

Effekten av bisfosfonater sitter i länge. Hittade en del på cancertjejer för ngn vecka sen, en kvinna vars tandläkare sagt att halveringstiden är enorm.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se