Direktlänk till inlägg 22 augusti 2011

Tejpad igen

Av Ingela - 22 augusti 2011 17:55

Efter fem dagar utan tejp hade utslagen försvunnit så pass att det kändes OK att testa igen. Dock inte med kirurgtejp. Det meddelade både kropp och hjärna i fullständig enighet att det inte fanns på dagordningen. Det fick bli Mepiform, som är en silikonfilm som ska vara extra bra för att tejpa ärr med. Och alldeles extra hudvänlig. Och snordyr. I dag har jag tejp på mig för 138 riksdaler. Och då räckte det inte riktigt till hela ärren. Har jag tur kan jag återanvända bitarna i upp till en vecka. Har jag otur håller dom bara i några dagar. Jag ska kolla med tortyrdoktorn när jag ska på återbesök i nästa vecka om han kan skriva ut dom på recept. Under förutsättning att dom håller sitt löfte om hudvänlighet förstås. Förra gången jag testade gick det bra i tre dagar men nu är planen att köra fram till 1 september.


Jag har också, tror jag i alla fall, lyckats hitta det plåster jag fick under strålningen. Ett lager av dom skulle jag verkligen inte säga nej till när värme gör att strålskadorna väcks till liv igen. Och dom skulle jag med glädje betala för. Det finns dock en liten komplikation och det är att dom inte säljs på apoteken. Jag får väl kolla med kliniken om dom kan ta hem några förpackningar som jag kan köpa.


Med nattsömnen är det som det är. Inte så bra ibland och lite mindre bra resten av tiden. Jag försöker blanda och ge och varva sovandet mellan hus och lägenhet men särskilt lyckosamt är det inte. Och en dålig natt ger oftast en dålig dag. Rent fysiskt alltså. Idag har jag suttit för länge i fel stol, efter två rätt dåliga sömnnätter, och har xxxxxxxxx-iskt ont i svanskotan. Inte så mycket när jag väl sitter eller står utan i själva förändringen mellan sittande och stående. Och än en gång kan jag konstatera att jag har slarvat med promenaderna, vilket uppenbarligen rätt omedelbart straffar sig. Det är nog dags att plocka fram promenadbandet från förrådet, så jag inte kan skylla på vädret längre!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se