Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011

Ett riktigt positivt besked!

Av Ingela - 24 augusti 2011 19:06

Jag var hos tandläkaren idag. Mina tänder har aldrig haft någon vidare kvalité och efter cellgifterna har dom inte precis blivit bättre. För drygt 1 1/2 år sedan var jag där förra gången och rotfyllde en tand. Tandläkarens bedömning var att den troligtvis snart skulle gå sönder rejält och att det då skulle vara krona som enda alternativ. Just från den tanden lossnade det en flisa i oktober någon gång. Under hela den här tiden sedan dess har jag inte orkat göra något åt det. Den är ju rotfylld och har inte alls gjort ont och jag har liksom tyckt att jag har haft nog av allt annat elände under ett tag. För någon månad sedan tappade jag dessutom en stor plomb i en annan tand, tillsammans med en flisa även där. Nu ska jag ju ut och flyga långt i slutet av nästa vecka och tyckte att det var säkrast att kolla upp båda tänderna.


Jag var beredd på att gräva djupt i plånboken bland tusenlapparna i dag men slapp undan med ett mirakulöst litet belopp. Den första tanden tittade han på och tyckte väl att det kanske kunde vara dags för en krona om jag nu ville det. Eller så kunde han bara fixa den lilla flisan som hade lossnat. Gissa vad jag tyckte om det?! Den andra tanden tyckte han också gick att laga. Dagens totala nota slutade på 400 kronor. Eller egentligen 1200 eftersom det låg kvar en rest sen förra omgången, som ingen hade brytt sig om att utkräva, men det kändes helt OK eftersom jag redan vid det tillfället faktiskt tyckte att jag slapp lite väl billigt undan. Nu fick jag verkligen ett positivt besked som jag behövde!


Inte minst efter ännu en natt med näst intill obefintlig sömn. Svullet och ont är det och värre blir det. Mest runt ärret vid den delen av ryggmuskeln som sitter kvar. Dessvärre har också den där olustkänslan om att det är något som kan släppa när som helst, av den delen av muskeln som är flyttad, kommit tillbaka. Jag tror att jag är inne i en obalans där jag paradoxalt nog, sover för långa stunder åt gången (utom i natt då). Min kropp är inte van vid att ligga still så länge och det hinner börja strama och göra ont. När det gör ont kan jag inte somna om förrän jag är helt uttröttad. Då sover jag en lite längre stund och det hinner börja strama och göra ont... osv. Det där borde rimligen kroppen kunna anpassa sig till ganska snart. Hoppas jag!


Mepiformplåstret har väl annars skött sig hyfsat som hudvänligt alternativ. I och för sig har jag redan efter ett dygn hittat en egen kompromiss för användandet. Egentligen ska man ta av det och rengöra en gång per dygn men det vore bara för mycket. Det visade sig nämligen igår att just dom avklippta nerver som befinner sig runt det nyaste ärret på högersidan och som tidigare varit just helt avklippta, har börjat kommunicera igen. Det gjorde ont att ta av tejpen, med andra ord. Så nu kör jag varannadagsprincipen och tror nog att jag kan gå över på längre och längre perioder mellan bytena. Trots allt är det ju inga öppna sår jag har.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se