Direktlänk till inlägg 31 oktober 2011

Ny medicin på väg

Av Ingela - 31 oktober 2011 17:54

På lunchen gick jag bort till apoteket. Där visade det sig att jag hade turen att få komma till samma människa som jag pratade med i lördags. Hon verkade känna av rätt snabbt, dvs på mindre än tio sekunder, hur lyckligt lottad jag kände mig över att just få prata med henne igen och kallade omedelbart in förstärkning. En väldigt vettig farmaceut, faktiskt, som förstod precis vad jag menade. Efter en lite upprörd inledning var vi helt överens om en hel massa saker. För henne var det viktigt att vi var överens om att apoteket inte hade begått något formellt fel. Och det fick jag ju faktiskt medge. Det är ju inte dom som har bedömt pillrena som likvärdiga (Hallå Läkemedelsveket! Ett litet svar, kanske?). Ingen farmaceut i världen kan väl heller hålla koll på vad alla olika mediciner innehåller. Hon förstod min synpunkt, vilket ju var viktigt för mig, och hade inga problem med att ta tillbaka den sorten som jag absolut inte ville ha. Jo, jag fattar att den kasseras men eftersom den här sortens piller har ett visst svartabörsenvärde hos kroppsbyggare känns det ändå viktigt att hanteringen går till på ett öppet och riktigt sätt.


Vi var nog också helt överens om, fast kanske inte riktigt med just dom orden, att det möjligen går lite överstyr ibland i jakten på billigare läkemedel och hon kunde villigt bidra med informationen om att det är många som känner sig lite obekväma med den. Jakten alltså.


Eftersom apoteket inte har gjort något fel, får jag stå för hela kostnaden av den sorten som nu kommer att kunna hämtas ut i morgon. Det känns som att det kan vara värt sina pengar. Mer än 131:50 handlar det inte om. Jag funderar på att skicka en faktura till Läkemedelsverket. Då kanske dom svarar i alla fall...  Skämt åsido, så återstår att se om jag nu är dömd att för evigt få stå för hela kostnaden för mina fulgula (eller vilken färg det nu blir på den nya sorten). Av samma svartabörsanledning som ovan, finns det en spärr för hur ofta man får ta ut pillrena. Jag antar att det är av den anledningen i alla fall. Och det är definitivt inte fem dagar vi pratar om. Kanske kan apoteket trolla bort förra veckans uttag eftersom jag ju faktiskt lämnat tillbaka det. Eller så räcker det kanske med att jag får ett nytt recept för att få börja om på ruta ett. Det löser sig väl på ena eller andra sättet. Just nu är jag mest glad över att slippa ännu en omgång av herr C:s ryska roulett!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se