Direktlänk till inlägg 5 november 2011

I stand corrected

Av Ingela - 5 november 2011 19:26

I min mailväxling med läkemedelsverket fick jag, pinsamt nog, erkänna att jag hade läst min läxa lite dåligt. E 102 tillhör inte dom allra värsta färgämnena. Men väl illa nog för att Sverige ska inta en mycket restriktiv hållning. Nu förändrar detta inget i sak i min argumentation. Hade jag varit överkänslig mot tartazin, hade ansvaret legat helt och hållet på mig. Om jag nu hade överlevt. Och faktum kvarstår att bedömningarna om vad som är likvärdiga läkemedel verkar ske helt utanför patienternas verklighet. För övrigt kommer vi nog inte längre, xx och jag. Vill jag förändra nuläget, är det den politiska vägen som gäller. Så det får nog bli en liten skrivelse till departementet framöver.


Och apropå att mycket verkar ske utanför patienternas verklighet, var jag och hälsade på mamma på SÖS i dag. Efter närmare två månaders ryggsmärtor fick hon äntligen den operation hon behövde. Man blir ju helt förstummad av att det ska behöva ta så lång tid innan vårdapparaten förstår att det är allvar. Och då har hon ändå berättat om sina bortopererade brösttumörer från det allra första besöket på vårdcentralen. Jag önskar att jag hade varit med vid läkarbesöken... Men det tjänar inget till att gråta över spilld mjölk. Nu är det som det är och från och med nu kommer jag åtminstone att vara med vid onkologbesöken.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se