Direktlänk till inlägg 6 december 2011

Venerna vill inte

Av Ingela - 6 december 2011 19:45

Idag var det dags för blodprov igen. Dom vanliga två rören inför morgondagens onkologbesök. Jag trodde faktiskt på fullaste allvar att det skulle bli lite lättare med blodproven nu när jag inte behöver ta så ofta. För säkerhets skull tog jag med mig en värmekudde och hann sitta i drygt tio minuter med den. Dessutom gick jag till provtagningscentralen med dom tunna, tunna små svarta nålarna. Inte hjälpte det...


Hon rotade på en bra stund vid första sticket. Inget hände förutom att det gjorde rejält ont mellan varven. Andra sticket lyckades i alla fall, tack och lov. Jag tyckte nästan lite synd om dom som satt och väntade på sin tur. Dom såg lite lätt panikslagna när jag äntligen kom ut därifrån, åtföljd av provsyrrans "tack för att du tog det med så gott humör ändå!". Jo, men vad ska man göra då. Det gör ju faktiskt inte mindre ont om man blir grinig eller förbannad. Och det var ju inte hennes fel. Vid det här laget kan jag helt klart skilja agnarna från vetet. Hon gjorde vad hon kunde och gjorde det på bästa sätt. Det var min ven som gömde sig hela tiden.


Enligt henne är det dessvärre så att det inte blir bättre bara för att det blir glesare mellan provtagningarna. Lite trist är det att behöva inse att vänster armveck inom en snar framtid är förbrukad. Som blodprovskroppsdel alltså. Fingrarna finns ju kvar men det är lite meckigt att klämma ut tillräckligt för två rör. Dessutom är resultatet inte riktigt lika exakt med fingerprov. Ovansidan av handen vill jag inte ens ta med som ett alternativ om det går att undvika. Det gör så obeskrivligt ont. Det får nog bli ytterligare en sak att dryfta med onkologen i morgon. Jag har läst nånstans att det inte riktigt är lika noga med att man inte får ta prover på den axillutrymda sidan längre. Visserligen slet jag rätt rejält på högersidan under cellgiftsperioden men det skulle ju onekligen öka valmöjligheterna lite.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ninni

6 december 2011 23:00

Hej! Ja blodprover är inte så himla kul....sist hos onkologen för ett Zometadropp sa dem att det inte gör något om de sticker i den axillutrymda armen....Hu, jag har haft rosfeber två gånger i den så....hm tveksamt! Uppskattar din blogg och att du sätter dej in i saker!

 
Kajsa/Spenatmamman

Kajsa/Spenatmamman

8 december 2011 14:31

Fingrarna är det som gäller för min del, det brukar faktiskt gå rätt bra att få ut två rör! Kram Kajsa

http://spenatmamman.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se