Direktlänk till inlägg 25 januari 2012

Själv är bäste dräng. Eller?

Av Ingela - 25 januari 2012 19:55

Nej, hon ringde inte, ST-läkaren. Så där satt jag med min remiss i morse och bestämde mig för att göra ett sista försök. Om nu ingen annan ville fatta beslut om punktion eller inte, fick jag väl göra det själv. Jag fick tag på en sjuksköterska som inte riktigt verkade greppa det hela. Trots att jag förklarade både vad ST-läkaren sa när jag var där och vad röntgenläkaren sa vid ultraljudet, kom det ett krystat "vi kan ju inte tvinga någon till undersökningar". Men det var ju faktiskt inte det som var grejen, utan att ingen annan än röntgenläkaren skulle kunna veta exakt var punktionen skulle göras. Jag meddelade att jag i och för sig kan tänka mig att göra en punktion men att ST-läkaren i så fall faktiskt får skriva en ny remiss, med utgångspunkt från ultraljudet. Och att hon får höra av sig om hon fortfarande vill träffa mig innan maj. I journalen stod det nämligen inget om det här senaste med ultraljud och punktion. Lite tröttsamt är det med alla motsägande signaler.


Efter det ringde jag till punktionsmottagningen och försökte avboka tiden. "Oj", sa den sköterskan, "Det måste du prata med den remitterande läkaren om". När jag förvissat henne om att jag inte haft någon annan avsikt under den senaste veckan, förstod hon och plockade bort min tid.


I dag fick vi äntligen prata med mammas läkare. Både jag och syster yster. Det var riktigt skönt att få bekräftelse på ett antal funderingar, samtidigt som det naturligtvis var lika jobbigt att få bekräftelse på andra funderingar. En god nyhet var ändå att vi kan planera lite kortare permissioner. Det blir nog bra! Mamma själv var helt slut efter dagens "SPA-behandling", så vi sa bara ett kort hej och lät henne vila efter det.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se