Direktlänk till inlägg 24 april 2012

Ett fulgult moment 22...

Av Ingela - 24 april 2012 19:02

Ärligt talat trodde jag i går att mitt problem enbart skulle bestå i att mina uttag på recepten var slut. Det visade sig att dom inte alls var. Det låg ett par gamla recept där och skvalpade, så det fanns ganska gott om fulgula uttag. Eller åtminstone ett par, tre, eller så. Vis av förra omgångars strider runt innehållsförteckningar, allergiframkallande färgämnen och annat smått och gott hade jag bestämt mig för att inte bråka det minsta lilla om jag skulle få betala utbytesfulgula fullt ut. Allt gick också så himla bra på det apoteket där jag var och la min beställning. Ända tills hon ringde i dag och meddelade att just den fulgula sorten jag vill ha, var slut hos leverantören.


Jag bestämde mig för att kolla med några av dom andra apotekskedjorna och började med gamla hederliga Apoteket. Jo då, efter lite trixande hit och dit lyckades vi komma fram till att just den sortens fulgula faktiskt finns. Både hemma på några apotek (inte speciellt nära mig, dessvärre) och dessutom finns tillgängligt att beställa. Men inte för mig, visade det sig. Eftersom mitt ursprungsfulgulpiller inte bara är svindyrt numera utan dessutom sen cirka 2 1/2 månad tillbaka inte längre omfattas av högkostnadsskyddet. För då är det så fiffigt anordnat att det inte längre går att byta ut det mot ett annat fulgulpiller. Även om jag är beredd att ta hela kostnaden för det utbytesfulgula. Eftersom det ju liksom inte längre är något utbyte. Däremot kan jag få ta ut det ursprungsfulgula, om jag bara är beredd att betala fullt ut. Fast jag tycker nog att jag kan göra något bättre för dom ca 3 500 kronorna!


Så nu måste jag försöka få tag på senaste onken i morgon. Eller åtminstone en vettig sköterska. Enbart för att få ett nytt elektroniskt recept, trots att jag skulle klarat mig minst ett halvår till på dom gamla. Så himla gott om onkologer har vi faktiskt inte i Sverige, för att jag ska tycka att det är okej. I Norrbotten, t ex, lär dom inte ha en enda. Och så ska min onk - och en himla massa andra - behöva sitta och förnya recept som inte borde behöva förnyas. Just i det här fallet tycker jag att det finns fler ansvariga än politiker och byråkrater. Om bara tillverkarna av ursprungsfulgulpillrena hade anpassat priserna när utbytesfulgulpillrena dök upp, hade jag suttit här med ursprungsfulgulpiller. Och antagligen sluppit en hel del av dom senaste månadernas biverkningar...

 
ANNONS
 
Ingen bild

zooty

24 april 2012 20:39

Be onken skriva vilket märke av de fulgula du ska (du vill) ha. Då får de inte byta sort och det ska gå under högkostnadsskyddet OM jag fick rätt info senast jag plockade ut min medicin...och om det nu gäller dina fulgulaspecialare :o/
Kram Camilla

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se