Direktlänk till inlägg 8 maj 2012

Ännu en onk på gonk...

Av Ingela - 8 maj 2012 21:27

På gång ska det naturligtvis vara. Jag försökte bara göra lite skoj av det faktum att jag än en gång får byta onkolog. Min senaste ST-onk har nämligen slutat. Det är väl helt naturligt och något man måste räkna med, antar jag. Men jag hade faktiskt inte det. Eller om jag helt hade tryckt ner huvudet i sanden och förträngt att det kunde bli så. Hur som helst är det så nu, vilket jag fick reda på när jag ringde för att kolla om jag hade någon tid på gång (vilket jag inte hade...)


Ungefär så här är läget; Först träffade jag min allra första onk bara en gång innan professorn tog över. Under professorstiden träffade jag två vikarier. När professorn slutade skulle jag egentligen komma tillbaka till min första onk men hon var sjuk då. Så då hamnade jag hos en av vikarieonkarna och efter det hos min senaste-onk. Nu har alltså senaste-onken slutat och ingen av dom andra har några tider. Professorn som är tillbaka har heller inga tider. Den andra semesteronken vill jag helst inte se igen. Den här gången fick jag i alla fall kontakt med en väldigt empatisk sköterska. Inte för att det hjälper. Och jag gav nog upp för rätt länge sen egentligen. Om jag nu måste möta nya onkar varje gång, ge mig åtminstone en som vet vad h*n pratar om. Och som är prestigelös nog att förstå att vi som lever mitt i det hela, faktiskt kan ha rätt underbyggda argument.


Men det är klart. Om jag fick bestämma, skulle jag naturligtvis ha en och samma trygga onkolog. En som vet precis vem jag är och precis vilken resa just jag har varit på. Just nu känner jag mig mer som Gösta Ekman, i en av dom gamla Svenska Ord-sketcherna (kanske inte den mest kända), där han har en ovanlig hobby. Han samlar på tvestjärtar. Inte för att jag vill jämföra två sådana storheter men jo, jag har också en rätt ovanlig hobby: Jag samlar på onkologer...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Margareta

8 maj 2012 22:43

Jag flyttade till SöS, efter bl a RAH. Bra doktor som också kan samtalets svåra konst.

 
Jennie

Jennie

10 maj 2012 20:45

Tittat förbi å lämnar ett litet fotspår/ jennie

http://jenniemor.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se