Direktlänk till inlägg 14 juli 2012

Semestervanor

Av Ingela - 14 juli 2012 18:27

Två saker är verkligen tecken på semester för mig. Ett bra och ett lite mindre bra. För det första; ingen semester utan ett par dagar med Bengtsson på altanen.  Frans G alltså. Och Röde Orm. I torsdags inleddes den traditionen och nu har jag nästan kommit två tredjedelar på vägen.


Jag hade hunnit betydligt längre om jag inte redan hade gått in på det där lite mindre bra semestertecknet. En sönderbiten tand. Jag tog fel godispåse på macken härom dagen och straffet kom nästan omedelbart i torsdags kväll. Tappad plomb, och som sagt, sönderbiten tand. I morse fick jag en tid hos en av mina favorittandläkare och tack och lov gick det att lappa och laga en omgång till. Det där med cellgifter är ju inte precis något som höjer kvalitén på redan rätt skrala tänder... Men i dag hade jag tur! Och eftersom jag åkte in redan i går, hann jag också testa tipset om bra BH:ar. Det tog sin tid att få prova och betala hos utprovare nummer tre men det verkar vara värt mödan. Och jag hade trevligt sällskap medan jag väntade.


Hemma i spenaten frodas djurlivet. På plussidan har vi ekorrarna. Och småfåglarne. På minussidan har vi några fler djur. Och ibland väldigt många. Rådjuren har hållt sig undan ett tag nu (peppar, peppar). Den lurviga grå katten som brukar bo på altanen på vintrarna verkar ha hittat sommarbostad i hundgården. Det må väl vara hänt. Värre var det med getingboet i hörnskåpet, som flyttade ut på altanen i höstas (hörnskåpet, alltså). Och myrstacken på min gång upp till huset, som verkade växa upp på bara några dagar. En kapad och väldigt död kopparorm på samma gång i dag var väl heller ingen hit. Och ännu har jag inte ens börjat räkna mördarsniglarna...


Hörnskåpet fick byta hörn på altanen. Jag smög ut en sen kväll iklädd vinterkläder och myggnät och flyttade undan skåpet så det inte skulle stå så nära ytterdörren. Tanken var att getingarna kunde få bo kvar men det verkar som att dom inte hittar tillbaka efter flytten. Myrstacken fick ett mer medvetet och planerat slut. Eller om dom bara flyttade in under granen. Det vore i så fall helt OK, så länge dom inte bygger stack på min gång. Kopparormen hoppas jag att någon av mina nattliga hyresgäster tar tag i. Och mördarsniglarna är det väl dags att ta upp kampen med. Men först vill jag slutföra det där första bra semestertecknet; att läsa ut Röde Orm!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se