Direktlänk till inlägg 7 augusti 2012

Tiden går

Av Ingela - 7 augusti 2012 17:39

I dag är det ett halvår sen mamma lämnade oss. Det känns både som att det var i går och hur länge sen som helst. Jag hade en liten fundering på att åka ut till minneslunden men jag orkar helt enkelt inte. Rent fysiskt. Det får bli det rosa ljuset en stund i kväll i stället. Det är ju liksom inte var man minns som är det viktiga. Det är att och hur. Tycker jag.


Anledningen till att jag är så trött heter flytt. Jag hade tänkt att tömma mitt gamla kontorsrum under semestern men bestämde mig för att spara det, så att jag bara fick ha semester. Men nu måste jag. Hela förbundskontoret flyttar om drygt tre veckor och innan dess måste jag ha packat det som behöver med till nya stället, respektive samla ihop det som ska slängas. Jag trodde lite naivt att det skulle ta några timmar högst men då hade jag fullständigt bortsett från två faktorer. Först och främst nostalgifaktorn. Efter nästan 18 år har man hunnit samlat på sig en hel del som väcker minnen. Och då är det lätt att bli sittandes med ett kort, eller nåt annat, i hand i stället för att packa och slänga med rasande fart. Den andra faktorn är den sociala. Även om jag trivs jättebra i nya uppdraget och med mina nya kompisar, kan jag liksom inte bara undgå att ta en fika här och en pratstund där med dom gamla invanda. Och sånt tar tid. Hur som helst har jag ändå lyckats anstränga mig tillräckligt mycket för att svettas floder (nåja, kanske det kvava vädret har hjälpt till lite där också. Och fulgulpillrena...) och lyckats ta mig igenom cirka två tredjedelar. Det ska nog fixa sig under den här veckan i alla fall.


Och om någon nu undrar, så visst kom sängen. Nästan för tidigt till och med. Försedd med en traditionell liten streckgubbe, som det stora möbelvaruhuset fiffigt nog använder i sina bruksanvisningar. Gubben, tillsammans med ett stort kryss, gav en väldigt tydlig instruktion om att sängen inte fick vältas ner i rätt läge efter att benen skruvats dit. Ja ja, tänkte jag i bästa kan-själv-mentalitet. Det må bära eller brista. Gissa vilket. Det var i alla fall bara ett ben som hann lossna, vilket nog får anses som väldigt tursamt. Hade flera lossnat, hade det nog faktiskt inte slutat särskilt bra. Varken för sängen eller mig. Det visade sig nu att det enda som var skadat, var bulten som skulle hålla benet på plats. Jag hittade en i nästan samma storlek ute i boden och med hjälp av två förpackningar med värmeloggs (man tager vad man haver) i hörnen på "tippsidan" står nu sängen hur stadigt som helst. Och jag har hunnit införskaffa några extra stödben som säkert kommer att komma på plats snart. Om inte annat när jag behöver loggsen framåt vintern. Skön är den hur som helst, min nya fina säng.


Dags för stjärnorna. Himla mysigt att ha er alla 831 på besök under juli månad! Nu när nattmörkret börjar återvända kan ni alla nog se er alldeles egna stjärna på himlen som ni just tilldelats. Ni är alltid lika välkomna åter!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Aina

8 augusti 2012 15:45

Skönt att höra att du sussar i din nya säng, det tror jag både kropp och själ mår gôtt av.
Hihi, jag kommer att tänka på det gamla "ordspråket" Bättre brödlös än rådlös. Inte dumt att ha några extra loggs.....
Njuuuuut allt vad du orkar av semestern och att "havsörna" bland dina arbetskamrater.
Kram, Aina

 
Ingen bild

Katrine

12 augusti 2012 21:06

Länge sen jag var här men men så blir det ibland. Mitt rosa ljus är tänt varje kväll <3 Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se