Direktlänk till inlägg 16 augusti 2012

Definitiv tantvarning, eller?

Av Ingela - 16 augusti 2012 18:48

Det verkar som om jag ungefär vid den här tiden på året kommer till insikt om att det är dags att börja röra på mig. Igen. Ungefär varje år. I år är i alla fall inget undantag. Efter en liten nystart på crosstrainern i fredags, spårade jag ur fullständigt och åkte till gubbdagis och köpte gåstavar. Inte nog med gåstavar. Det är såna där som hon Anna Skipper rekommenderar. Och dom äger jag nu. Oj oj.


Men om jag ska vara ärlig, så fungerar dom. Oj oj, som dom fungerar. Lite för bra i söndags eftersom jag hurtade runt i närmare en timme i rena förtjusningen. Utan en tanke på att den typen av rivstarter brukar straffa sig i form av benhinneinflammation... Två dagars ren tvångsvila blev det och sen har jag kunnat ta två dagars något kortare pass. Men jag är fortfarande grymt imponerad av hur mycket stavarna ger i ökad effekt. Så jag tänker strunta i alla tantvarningar. Så dags nu, för den delen. Jag är ju liksom redan tant i alla riktningar och lägen. Utom möjligtvis i sinnet.


Däremot kan jag nog en gång för alla slå hål på myten om att den där ryggmuskeln, vars ena halva nu utgör mitt nya bröst bara är viktig om man är elitkanotist. Eller viktig och viktig. Den där halvan som sitter kvar på ursprungsplatsen sköter väl sin uppgift, någorlunda. I alla fall så länge jag inte nyser eller hostar utan att hålla i den med ett stadigt grepp med vänsterhanden (och det behövde jag aldrig före operationen. Jag tror heller inte att elitkanotister behöver göra det). Det är den där halvan som är vriden till framsidan som uppträder lite skumt, så fort den blir utsatt för något annat än vila eller statisk belastning. Och alldeles väldigt mycket skumt, med anledning av dom fjädrande gåstavarna. Men man vänjer sig väl vid det också, med tiden.


 
ANNONS
 
Ingen bild

AnnaC

20 augusti 2012 14:38

Hej! Vad är det för typ av gåstavar? Är de bra? Måste också komma igång lite mer än bara vanliga raska promenader.
Ha det bra!
AnnaC

Ingela

20 augusti 2012 17:59

Dom heter Bungy Pump och är fjädrande. Finns i två olika motstånd, 4 respektive 6 kilo. Dyrare än vanliga gåstavar men känns väldigt effektiva.

 
Ingen bild

Katrine

25 augusti 2012 21:24

Till mig sa dom att den muskeln behövde man bara om man körde långtradare (troligtvis samma klinik) Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se