Direktlänk till inlägg 12 oktober 2012

Hur fel får det bli?

Av Ingela - 12 oktober 2012 17:25

I onsdags låg det rosa reklam från ett försäkringsbolag i brevlådan, med huvudrubriken "Länge leve brösten". Adresserat till mig. Dom ville försäkra mig mot "kvinnlig" cancer. Bara en sån sak. Först tänkte jag bara slänga den men läste lite i alla fall under rubriken "enkla och tydliga villkor". Då framkom det att man inte får ersättning om man har fått diagnosen cancer, oavsett cancerform (alltså även manliga då, eller?) innan försäkringens tecknande. Men så fanns det ett stycke där det stod att "om utredningen/behandlingen är avslutad och resultatet var negativt, dvs inga kvarstående cellförändringar", då skulle man få ersättning. Inte helt glasklart, med andra ord. I alla fall inte helt tydligt och enkelt. Så jag ringde deras kundtjänst.


Och nej, någon ersättning skulle man inte få om man har diagnosen cancer. När jag frågade om det där med inga kvarstående cellförändringar, fick jag ett klämkäckt "Nä alltså om man har fått en diagnos pang dödlig sjukdom gäller ju inte försäkringen" till svar. Jag är inte helt säker på ordföljden och det exakta ordvalet. Men jag är helt hundra på att hon använde orden diagnos, dödlig sjukdom och pang i en och samma mening.


Låt oss bortse från att jag har en sån där pang-dödlig-sjukdomsdiagnos, även om jag just nu är tumörfri. Vi kan också bortse från att mamma och ett antal vänner jag har lärt känna IRL, på forum och i bloggvärlden gick bort i en sån pang-dödlig-sjukdomsdiagnos. Och ingen skulle vara gladare än jag om jag inte hade haft vänner som lever som kroniker med sina pang-dödliga-sjukdomsdiagnoser. Men! Även om jag hade varit fullt frisk och inte känt en enda kotte som har en sån pang-dödlig-sjukdomsdiagnos (om det nu finns nån som är så lyckligt lottad), så säger man väl inte så?! Jag blev så ställd att jag bara lyckades haspla ur mig en begäran om att bli struken ur deras adressregister för gott. Att det inte känns särskilt kul att få ett sånt erbjudande, särskilt som det är direktadresserat, verkade hon inte riktigt förstå. Men hon lovade i alla fall att försöka stryka mig ur registret. Man får väl vara glad för det lilla...


Och man får vara glad för det stora! Som att jag har äran att dela ut 1039 stjärnor till er septemberläsare, som naturligtvis alltid är lika välkomna igen!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se