Direktlänk till inlägg 24 oktober 2012

Nyttig och nöjd

Av Ingela - 24 oktober 2012 19:24

Lite nöjd är jag i alla fall. Jag sitter just och slappar efter veckans zumbapass. Det gör ont som bara den i rygg och ben men just under passet kändes det ingenting. Det brukar ju bli så här med värk både här och där, när temperaturen åker upp och ner som en jojo runt nollstrecket. Så det är nog bara att gilla läget. Och bita ihop och träna på.


Förra veckan blev det ingen träning. Då var jag på Island. Inget dåligt alternativ, minsann. Jag blev faktiskt lite förälskad i den ön och åker mer än gärna tillbaka. I vårt program ingick ett besök vid blå lagunen, vilket lär vara ett måste. För turister och gäster. Islänningarna själva är tydligen mest där just när dom har gäster. Annars badar dom på helt andra ställen. Jag hade planerat lite i förväg och plockat ner både protesbaddräkt och vattentäta proteser i resväskan. Ibland vill man ju inte sticka ut för mycket. Däremot insåg jag inte att det skulle vara lika trångt i omklädningsrummen som en söndag på Medis. Så det fick bli att blunda och låtsas som att ingen tittade. Det kanske dom inte gjorde heller. Vad vet jag, jag blundade ju.


Det förtog en hel del av själva upplevelsen av badet, det där med att behöva trängas och exponera mig. Hela tiden i bassängen, tänkte jag mest på att jag skulle upp och gå igenom det hela igen när det var dags att duscha och klä på mig.  Men efteråt var det ändå skönt att ha passerat även den milstolpen. Hittills har jag ju bara varit på SPA ihop med Cancertjejerna sen jag blev sjuk och nu fick jag bevisat att det inte var så himla farligt ändå att ge sig ut bland helt vanliga människor. Inte ens i ett omklädningsrum.


På fredag är det dags för ytterligare exponering. Lite djupare denna gång. Och mer klämmigt. Med andra ord mammografi. Och som utlovat står det även ultraljud på kallelsen. Den riktigt stora fördelen med ultraljud, förutom att det går att se saker även i mastektomiområdet, är att man brukar kunna prata till sig ett omedelbart resultat. Och det vet alla ni som har hängt med ett tag här hos mig eller i andra c-bloggar, att det är guld värt även om resultatet inte är det bästa. Just nu finns det i och för sig ingen anledning att tro på något dåligt resultat men det är ändå obeskrivligt skönt att slippa alla orostankar som hinner dyka upp under vänteveckorna. 
ANNONS
 
Ingen bild

maria

27 oktober 2012 11:00

Hej!
Har just tittat in lite i din blogg och förstår att du har en tuff kamp.....
Min bästis ( man kan få det i min ålder oxå-helt perfekt...) har tyvärr förutom massor av andra krämpor fått kronisk lungcancer. Men peppar peppar så mår hon nu riktigt bra...Så hoppet är tillbaka med fullkraft...
Fast det jag egentligen tänkte skriva om är detta med omklädningsrum -tänk att det ska vara så svårt..... jag är tjock och förstås tror jag att alla tittar på mig och undrar men vaddå????? Vi måste få vara de vi är-hur våra kroppar än ser ut...
Jag har tagit mig över hindret och går nu på aqua zumba bla med 20 åringar-kul som bara den och jag hänger med utifrån mina förutsättningar...
I omklädningsrummet så ser jag kvinnor i alla åldrar och former-härligt.....
( vet att det som mest smärtade mig var när jag såg en ung tjej med en grav anorexia.....det kändes faktiskt ända in i min själ...)
Så underbart att du mår bättre....njut av det och den härligt klara hösten....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se