Direktlänk till inlägg 9 december 2012

En fulgul försökskanins dagbok - del 2

Av Ingela - 9 december 2012 18:07

Jag sa upp mig som försökskanin. Det blev bara för mycket. Mer och mer värk och illamåendet har inte gett sig det minsta lilla. Eftersom det var jag själv som utsåg mig till försökskanin, kan man ju tycka att det borde vara en enkel historia att sluta. Det visade sig dock vara tre dagars uppsägningstid, dvs så lång tid som det tar för apoteken att beställa hem rätt sort om man nu har den dåliga smaken att behöva något när det är helg på gång. Dom tre dagarna går väl att leva med. Men nog hade det varit kul om det hade funnits något apotek i Stockholms kommun som hade haft just min medicin hemma. I morgon kommer dom i alla fall.


Det som är riktigt irriterande är däremot att jag får betala fullt pris. Det i sin tur beror på att jag egentligen inte får göra ett nytt uttag på receptet förrän om sisådär två månader. Vilket i och för sig både har en bra och en mindre bra anledning. Den bra anledningen (tror jag i alla fall) är att dom fulgula av någon outgrundlig anledning är attraktiva i kroppsbyggarkretsar och det är ju bra om systemet motverkar en andrahandsmarknad. Den mindre bra anledningen är den jag har skrivit om tidigare, dvs att systemet utgår från att fulgulpiller är lika med fulgulpiller. Den senaste veckan skriker åtminstone i min värld ut argument för att det inte är på det viset och tyvärr är det inte isolerat till fulgulpillervärlden.


Och ja, jag har råd att betala dom 162 kronorna det kostar att hämta ut i förtid. Jag är ju så lyckligt lottad att jag både kan jobba heltid och dessutom tjänar bra. Men vad ska den som har gått sjukskriven en längre tid och fått sin ekonomi fullständigt urholkad göra? Annat än att hoppas på att illamåendet och värken ger sig så småningom? Eller att politikerna och Läkemedelsverket tar sitt förnuft tillfånga? Jag hoppas naturligtvis på det senare alternativet. Jag har inget principiellt emot utbytesmediciner. Det har jag skrivit förr och skriver gärna igen. Men nog borde vi ha råd med att vara lite mer noggranna när vi tar ställning till vilka mediciner som ska få vara just utbytesmediciner! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se