Direktlänk till inlägg 30 september 2013

Så lätt att tufsa till en busa...

Av Ingela - 30 september 2013 20:32

I torsdags insåg jag att det är ett helt år sen jag var på återbesök hos en av alla dessa onkar. Jag borde ha fått kallelse för ett halvår sen, inte minst med tanke på att förra besöket var kraftigt försenat. Då pratade vi både fortsatt medicinering och ny bentethetsmetning. När det gäller dom fulgula verkar det finnas lite olika skolor. En del får sluta efter fen år (vilket tar några månader till för mig). Andra får fortsätta fem år till. Förhöjda värden och "risgrynsärr" har ju dessutom gett anledning till extra undersökningar och inget sas vid förra återbesöket om att det skulle vara sista gången. Klara argument för ett återbesök med andra ord. Nu ringde jag i alla fall i fredags och i dag låg en kallelse i brevlådan. Till en sjuksköterska. Missförstå mig rätt. Det är säkert en ytterst kompetent sjuksköterska men sist jag kollade har inte sjuksköterskor rätt att skriva varken remisser eller recept. Och nu har jag ingen aning om jag ska ta blodprov innan eller om jag över huvud taget ska förvänta mig något mer.


Hur som helst blev jag faktiskt bara ledsen och uppgiven av den där kallelsen. Och tilltufsad. Låt vara att dom har gjort om rutinerna. Låt vara att dom har bestämt sig för att inte följa upp som dom har lovat. Men varför inte kommunicera det med oss berörda i så fall?


Jag ger mig inte. Tilltufsad är bara tillfälligt. Jag kommer att kräva min rätt. Men jag oroar mig mer för alla som inte är vana vid att prata för sig själva.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Katrine

30 september 2013 21:17

Stå på dig vännen och jag vet att du gör det <3

 
Ingen bild

Svea

2 oktober 2013 21:34

Jag håller med Katrine.

Det får bara inte gå till så där!!
Kram

 
Ingen bild

gunnarsson-lord@telia.com

7 oktober 2013 23:24

Vad sägs om att byta regering och få lite ordning i vården. Vi har egentligen världens bästa sjukvård eller hade vi det en gång kanske...Använd alla påtryckningar du kan, för din egen skull,så kommer det du åstadkommer andra till godo också, för sån är du,tänker på vad du kan göra för andra, jag vet en mamma som skulle vara så stolt! Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se